breaking news Νέο

Λαμπρή υποδοχή της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας Σουμελά και ιερού Λειψάνου του Αγίου Δημητρίου στο Βουκουρέστι

  • Λαμπρή υποδοχή της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας Σουμελά και ιερού Λειψάνου του Αγίου Δημητρίου στο Βουκουρέστι
  • Λαμπρή υποδοχή της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας Σουμελά και ιερού Λειψάνου του Αγίου Δημητρίου στο Βουκουρέστι
  • Λαμπρή υποδοχή της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας Σουμελά και ιερού Λειψάνου του Αγίου Δημητρίου στο Βουκουρέστι

Στις 24 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως και παρακλήσεως του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ρουμανίας κ. Δανιήλ, μετέφερε στο Βουκουρέστι την ιερά και θαυματουργό εικόνα της Παναγίας Σουμελά, καθώς επίοσης και αποτμήματα του ιερού λειψἀνου του Αγἰου Δημητρἰου του Μυροβλύτου, με την ευκαιρία της εορτής του πολιούχου του Βουκουρεστίου, Αγίου Δημητρίου του Νέου. 

Τα ιερά κιεμήλια υποδέχτηκε προ του Καθεδρικού Ναού της πόλεως, μετά από σύντομη λιτανεία (οδός των Αγίων) στο λόφο του Πατριαρχείου (λόφος της χαράς), ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ, επικεφαλής του ιερού κλήρου και πλήθους πιστών που συνέρρευσαν στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας προκειμένου να συμμετάσχουν στους εορτασμούς του πολιούχου της. Λιτανεύτηκαν επίσης το ιερό λείψανο του Αγίου Δημητρίου του νέου, πολιούχου Βουκουρεστίου, λείψανα του Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης και τν Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Άπαντα τα ιερά λείψανα και η εικόνα της Παναγίας Σουμελά τέθηκαν σε προσκύνηση των πιστών επί 24ώρου βάσεως σε ειδικό κουβούκλιο στο προαύλιο του Πατριαρχικού Ναού και αναμένονται δεκάδες χιλιάδες πιστοί από όλη τη Ρουμανία.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Βουκουρέστι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων θα συμμετάσχει στις λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Δημητρίου. Τον Μητροπολίτη μας συνοδεύουν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Αθηναγόρας Μπίρδας, ο Αρχιερατικός Επίτροπος περιχώρων Βεροίας Αρχιμ. Σωσίπατρος Πιτούλιας, ο Αρχιμ. Γρηγόριος Μάζα, ως επίσημος μεταφραστής, ο Αρχιδιάκονος π. Παντελεήμων Παπαεμμανουήλ και ο Μοναχός π. Γεράσιμος Μπεκές εκ μέρους του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως μας, καθώς και εκ μέρους του ΔΣ του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» ο Αντιπρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης και το μέλος κ. Γεώργιος Κυριακίδης.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής