breaking news Νέο

Μήνυμα Δημάρχου Βέροιας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Μήνυμα Δημάρχου Βέροιας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Σήμερα γιορτάζουμε μια από τις λαμπρότερες σελίδες της ιστορίας μας. Γιορτάζουμε με δέος και ευλάβεια το «ΟΧΙ» των Ελλήνων στον φασισμό και σκεφτόμαστε όλες τις διδαχές της εποχής για ομοψυχία και αλληλεγγύη.

Σε χρόνους κρίσιμους και με το διακύβευμα της εποχής να είναι η διατήρηση της σταθερότητας και της ειρήνης, τιμούμε το «πύρωμα καρδιάς» των Ελλήνων που ήταν πάντα πρωτοπόροι στους αγώνες λευτεριάς και τιμής για την πατρίδα.

Το έπος του ’40 αποτελεί ευκαιρία αναστοχασμού της ιστορικής πορείας του ελληνικού κράτους. Η ηχηρή απάντηση απέναντι στον ναζισμό αποτέλεσε τη μέγιστη αντίσταση των Ελλήνων και συνοδεύτηκε από την αποφασιστικότητά τους το ξημέρωμα της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Οι πρόγονοί μας θυσίασαν ακόμα και τη ζωή τους για τις αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Ο αγώνας μέσα σε ένα παλλαϊκό νικηφόρο πόλεμο των Ελλήνων απέναντι στον φασισμό και τον ναζισμό απέδειξε ότι το μεγαλείο των λαών δεν μετριέται με αριθμούς μέσα σε δυσκολίες και εμπόδια, αλλά υπερέχει, χάρη στο σθένος ενός λαού που διακατέχεται από έντονο αίσθημα ευθύνης απέναντι στην πατρίδα.

Σύσσωμοι αποτίνουμε φόρο τιμής σε όσους με το αίμα τους μας χάρισαν το αγαθό της ελευθερίας, υπηρετώντας με περηφάνεια τα ιδανικά για την κοινή πορεία του τόπου μας.

Χρόνια Πολλά.

 

Ο Δήμαρχος Βέροιας

Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής