breaking news Νέο

Στην 4η Θέση ο Ντουμανόπουλος στο World Boccia Heraklion Challenger 2023

  • Στην 4η Θέση ο Ντουμανόπουλος στο World Boccia Heraklion Challenger 2023
  • Στην 4η Θέση ο Ντουμανόπουλος στο World Boccia Heraklion Challenger 2023

Εξαιρετικά επιτυχημένη κρίνεται η παρουσία του αθλητή του "Εν Σώματι Υγιεί" Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας, Νίκου Ντουμανόπουλου στο Παγκόσμιο Challenger Boccia που διεξάγεται αυτές τις μέρες στο Ηράκλειο Κρήτης. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται αγώνας Challenger στη χώρα μας και η πρώτη φορά που αθλητής από τη Βέροια συμμετέχει σε διεθνείς αγώνες Boccia.

Ο αντικειμενικός σκοπός της συμμετοχής του Ντουμανόπουλου, μετά από τα δύο ασημένια στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα 2022 και 2023, ήταν αφενός να περάσει από διεθνές classification και αφετέρου να μπορέσει να πάρει βαθμούς ώστε να μπει στην Παγκόσμια Κατάταξη του αθλήματος και με τον τρόπο αυτό να ανοίξει ο δρόμος για την είσοδό του και στον Εθνικό Σχεδιασμό.

 Ο Νίκος, συνοδευόμενος από τον πατέρα του Θωμά, κληρώθηκε στον Β' Όμιλο με αντιπάλους τον Ούγγρο, τον Αμερικάνο και τον Έλληνα Νίκο Κωνσταντόπουλο και στον πρώτο του αγώνα κατάφερε και νίκησε στον ελληνικό εμφύλιο, τον αθλητή που τα τελευταία δύο χρόνια, έχανε στον τελικό του Πανελληνίου! Με δύο νίκες και μία ήττα προκρίθηκε στα ημιτελικά ως 2ος στον όμιλο του με τριπλή ισοβαθμία, αλλά καλύτερο συντελεστή από τον τρίτο. Στον ημιτελικό και μικρό τελικό αντιμετώπισε τους πανίσχυρους και πολύπειρους Βραζιλιάνους και έτσι κατετάγη τέταρτος.

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Αγώνες Ομίλου

Ντουμανόπουλος - Κωνσταντόπολους = 4-3

Ντουμανόπουλος - Sawyer (USA) = 2-3

Ντουμανόπουλος -  Hegedus (HUN) 3-2

Ημιτελικός:

Ντουμανόπουλος - Andre Martins Costa (BRA) = 2-10

Μικρός Τελικός:

Ντουμανόπουλος - Elliseu Dos Santos (BRA) = 1-6


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής