breaking news Νέο

Απονομή οφικίου Αγίου Ιερομάρτυρος Νεοφύτου του Κρητός από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ

Απονομή οφικίου Αγίου Ιερομάρτυρος Νεοφύτου του Κρητός από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ

Στις 26 Οκτωβρίου το εσπέρας ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ παρέθεσε επίσημο δείπνο στο Πατριαρχικό Μέγαρο προς τιμήν των Αρχιερέων που συμμετέχουν στους εορτασμούς του Αγίου Δημητρίου του νέου, πολιούχου Βουκουρεστίου.
Μετά το δείπνο, στην αίθουσα υποδοχής του Πατριαρχείου, απένειμε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα και σε όλα τα μέλη της συνοδείας του το οφίκιο του Αγίου Ιερομάρτυρος Νεοφύτου του Κρητός. Το αυτό οφίκιο απένειμε και στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρούσε (Πατριαρχείο Βουλγαρίας) κ. Ναούμ, μετά του συνοδού του.
Το οφίκιο δια τους Αρχιερείς συνοδεύεται από εγκόλπιο, δια τους κληρικούς από επιστήθιο σταυρό και για τους μοναχούς και λαϊκούς από σταυρό πέτου.
Μετά την απονομή ο Σεβασμιώτατος αφού εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για την πρόσκληση και την φιλοξενία, καθώς επίσης για την απονομή του οφικίου προσέφερε στον Μακαριώτατο μία εικόνα του Οσίου Γερασίμου του Υμνογράφου, αφού η Εκκλησία της Ρουμανίας έχει αφιερώσει την φετινή χρονιά στους Υμνογράφους και Μελωδούς της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Επίσης, προσέφερε το αναμνηστικό των ΚΘ´ Παυλείων καθώς και το αρχιερατικό εγκόλπιο των ΚΘ´ Παυλείων. Επίσης, εκ μέρους του Σωματείου Παναγία Σουμελά προσέφερε έναν τόμο με φωτογραφίες κειμηλίων από τα υπόγεια της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής