breaking news Νέο

Χρονογράφημα : Παράλληλα σύμπαντα - Γράφει ο Φοίβος Ιωσήφ

Χρονογράφημα : Παράλληλα σύμπαντα - Γράφει ο Φοίβος Ιωσήφ

Υπάρχει ο Γαλαξίας μας, εκεί κοντά βρίσκεται ο Γαλαξίας της Ανδρομέδας και  παραδίπλα το νεφέλωμα του Μαγγελάνου. Πολύ κοντά το ένα με το άλλο, κάτι δισεκατομμύρια χρονάκια φωτός τα χωρίζουν το ένα από το άλλο. Κάπου κοντά είναι επίσης και κάποιοι άλλοι εκατομμύρια γαλαξίες. Γειτονιά μας τώρα, τι να σας λέω και για να μην σας κουράζω, αυτό όλο λέγεται σύμπαν. Όχι ακριβώς  σύμπαν, διότι οι επιστήμονες πιστεύουν ότι υπάρχει και άλλο συμπάν, παράλληλο με το δικό μας, όπως είναι ας πούμε το Γαλάτσι με την Κολιάτσου.  Γειτονάκια θα τα λέγαμε τα σύμπαντα. Κάτι τέτοιο  ανάλογο υπάρχει και στο επίγειο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Παίζει ας πούμε το Αγρίνιο με τον Ολυμπιακό και τρώει πέντε γκόλ. Παίζει και η Λαμία με τον Παναθηναϊκό και τρώει μόνον δύο, άλλες φορές περισσότερα. Τα τρώει όμως, δεν μπορώ να πώ ότι δεν είχε όρεξη, να μην λέμε ψέματα, να είμαστε φιλαλήθεις . Άντε και ο Αστέρας Τρίπολης πήγε κι αυτός στου Καραϊσκάκη κι έφαγε κι αυτός άλλα πέντε, πάντα με θάρρος και αυταπάρνηση. Κάνεις τη σούμα στο τέλος κάθε έτους και βρίσκεις πως πρωταθλητής βγήκε ή ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός. Συνήθως κανένας άλλος, όλοι οι άλλοι κάθε χρόνο συμμετέχουν για να βγεί πρωταθλητής ο Ολυμπιακός. Αυτός είναι ο ρόλος της συμμετοχής της Βέροιας και του Πανσερραϊκού, κάποιοι πρέπει να δηλώσουν επισήμως ότι αγωνιστήκαμε αλλά δεν συναγωνισθήκαμε. Χάσαμε. Χάσαμε φέτος, χάσαμε πέρσι, χάσαμε πρόπερσι αλλά είναι ολοφάνερο πως παίξαμε για να βγεί πρωταθλητής  ο Παναθηναϊκός ή ο Ολυμπιακός, παίξαμε για την ευγενή συμμετοχή μας. Έτσι παίζουμε κάθε χρόνο, δεν είναι η πρώτη φορά, και του χρόνου θα ξαναπαίξουμε για τον ίδιο λόγο. Πάντα ευγενείς, πάντα συμμετέχοντες.

Αν πάλι έρθουμε τελευταίοι, αλλά δεν πέσουμε κατηγορία θα το γιορτάσουμε  στην κεντρική πλατεία της πόλεώς μας. Είθισται αυτό το γλέντι. Το γλέντι για το γλέντι.

Το σωστό είναι να παίζουν χωριστά οι ομάδες. Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός  χωριστά, και όλες οι άλλες ομάδες πάλι χωριστά. Την μία Κυριακή θα παίζει ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και την άλλη Κυριακή στου Καραϊσκάκη. Την παραπάνω Κυριακή άντε ξανά μανά στη λεωφόρο και πάλι μετά στου Καραϊσκάκη. Όλο το χρόνο. Στο τέλος κάποιος θα πάρει το πρωτάθλημα. Εν τω μεταξύ θα παίζει η Λαμία με την Βέροια και η Τρίπολη με τον Πανσεραϊκό. Το Αγρίνιο με τον ΟΦΗ και η Καστοριά με την Λάρισα. Ωραία πράματα, να μην κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας και να κουραζόμαστε ότι δήθεν τάχαμ παίζουμε με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα, να σταματήσει κάποτε η κοροϊδία.  Να μην νομίζει ο Λεβαδειακός  ότι κάνει κάτι το σπουδαίο.

Θα χορτάσουν οι Αθηναίοι σωστό ποδόσφαιρο, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός κάθε Κυριακή, να μην σας πω και Δευτέρα. Να ξεχωρίσει η ήρα από το σιτάρι.  Να μην ταλαιπωρείται ο Πανααθηναϊκός να τρέχει στην Κομοτηνή και στον Πλατανιά  Χανίων, δεν είναι σωστό, πρέπει να κρατήσουμε και το επίπεδό μας, τι θέλουμε εμείς από την Λεωφόρο στα πηγάδια της Ξάνθης. Ντροπή!!!

Εμπαίζονται οι φίλαθλοι του Βόλου και της Δράμας να νομίζουν ότι οι ομάδες τους συμμετέχουν στον Πανελλήνιο πρωτάθλημα, ο ποδοσφαιρικός συναγωνισμός είναι καθαρά Αθηναϊκός και οι επαρχιακές ομάδες ηθελημένοι κομπάρσοι στην επιτυχημένη αυτή επιθεώρηση. Αρωγοί του δήθεν πρωταθλήματος!

Αφήστε τον Ολυμπιακό να παίζει μονίμως με τον Παναθηκαϊκό. Τους ευχόμεθα καλή επιτυχία, κάθε Κυριακή, ακόμη και την Κυριακή του Πάσχα!!!!!!!!

 

Φοίβος Ιωσήφ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής