breaking news Νέο

Πρόγραμμα Ψηφιακού Μετασχηματισμού με στόχευση τον εμπορικό κλάδο προτείνει η ΕΣΕΕ

Πρόγραμμα Ψηφιακού Μετασχηματισμού με στόχευση τον εμπορικό κλάδο προτείνει η ΕΣΕΕ

Την ανάγκη σχεδιασμού και εφαρμογής νέου χρηματοδοτικού εργαλείου ενίσχυσης του ψηφιακού μετασχηματισμού με στόχευση ειδικά την εμπορική επιχειρηματική κοινότητα έθεσε αντιπροσωπεία της ΕΣΕΕ με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Συνομοσπονδίας κ. Γιώργο Καρανίκα στη συνάντηση που πραγματοποίησε τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκο Παπαθανάση.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ παρουσίασε στον Υπουργό τη συγκεκριμένη πρόταση της Συνομοσπονδίας για επικαιροποιημένο επιδοτούμενο Πρόγραμμα που θα καλύπτει στοχευμένα τις πραγματικές ανάγκες των τυπικών Πολύ Μικρών και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΠΜΕ & ΜΜΕ) οι οποίες δραστηριοποιούνται στον Εμπορικό Τομέα. Παράλληλα, θα μπορεί να αξιοποιηθεί και από επιχειρήσεις κλάδων που αποτελούν μέρος της αλυσίδας αξίας του εμπορικού κλάδου, όπως είναι ο τομέας εφοδιαστικής αλυσίδας – logistics και οι εξαγωγικές επιχειρήσεις ανεξαρτήτως κλάδου δραστηριότητας.

Σκοπός του Προγράμματος θα είναι η υιοθέτηση σύγχρονων ψηφιακών τεχνολογιών, εργαλείων και εφαρμογών από τις εμπορικές ΠΜΕ & ΜΜΕ στους καίριους τομείς λειτουργίας τους και συγκεκριμένα: πωλήσεις – marketing, διαχείριση προμηθειών και εφοδιαστικής αλυσίδας, διαχείριση ανθρώπινων πόρων και εξυπηρέτηση πελατών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που διεξήχθη σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα, ο κύριος Καρανίκας επισήμανε πως τα Προγράμματα «Ψηφιακού Μετασχηματισμού των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» είναι ιδιαίτερα σημαντικά εργαλεία για την ψηφιοποίηση των ΜμΕ. Τόνισε όμως πως είναι απολύτως απαραίτητο ένα Πρόγραμμα πλήρως στοχευμένο στο εμπόριο, ικανό να ανταποκριθεί στις εξειδικευμένες ανάγκες που καταγράφονται από τις ίδιες τις εμπορικές ΜμΕ.

Ο κύριος Παπαθανάσης σημείωσε πως αφού μελετηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες η πρόταση της ΕΣΕΕ θα γίνει προσπάθεια ώστε να εκπονηθεί το συντομότερο δυνατόν το ειδικό χρηματοδοτικό εργαλείο για το εμπόριο στο πλαίσιο της προσπάθειας που, όπως είπε, πάντα καταβάλλει η κυβέρνηση να ανταποκρίνεται στις τεκμηριωμένες προτάσεις των φορέων της πραγματικής οικονομίας.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής