breaking news Νέο

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ : Στηρίζουμε την τροπολογία για τους ξένους εργάτες- Ζητά ονομαστική ψηφοφορία στην τροπολογία

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ : Στηρίζουμε την τροπολογία για τους ξένους εργάτες- Ζητά ονομαστική ψηφοφορία στην τροπολογία

Τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην τροπολογία της κυβέρνησης για τους ξένους εργάτες, που έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπ. Εργασίας, εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Διονύσης Καλαματιανός. «Εμείς με ξεκάθαρο τρόπο στηρίζουμε την τροπολογία παρότι είναι πρόχειρη, ατελής και χωρίς ασφαλιστικές δικλείδες γιατί θέλουμε να υπάρχουν εργατικά χέρια και οι άνθρωποι αυτοί να έχουν πλήρη εργασιακά και ανθρώπινα δικαιώματα», σημείωσε.

Απευθυνόμενος στον υπουργό Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη, ο κ . Καλαματιάνος είπε πως «σήμερα απολαμβάνουμε τον τρόπο που υιοθετείτε και δικά μας επιχειρήματα -αν και σας τα λέγαμε εδώ και χρόνια αλλά δυστυχώς δεν τα ακούγατε- για να αντικρούσετε τον κ. Σαμαρά και τους άλλους βουλευτές της ΝΔ που αντιδρούν στην τροπολογία που φέρνετε για τους εργάτες γης».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταλόγισε στον κ. Γεωργιάδη ότι «εσείς προσωπικά κάνατε τα πάντα το προηγούμενο διάστημα για να διώξετε τους ξένους εργάτες γης καθώς αυστηροποιήσατε το πλαίσιο, κάνατε πιο δύσκολη τη διαδικασία μετάκλησης και έτσι δημιουργήσατε ένα αδιέξοδο γι’ αυτό στράφηκαν και πήγαν σε άλλες χώρες».

«Οι άλλες χώρες για να προσελκύσουν ξένους εργάτες γης τους δίνουν άδεια διαμονής, εργασίας και διασύνδεσης με τις οικογένειές τους» ανέφερε ο κ. Καλαματιανός και προσέθεσε: «Εσείς, όμως αυτά τα πράγματα δεν τα προβλέπετε. Αντίθετα τους λέτε λαθρομετανάστες και τους διώχνετε. Αυτό δείχνει πόσο υποκριτική είναι η στάση σας».

Την κατάθεση αιτήματος ονομαστικής ψηφοφορίας για την τροπολογία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, για τους μετανάστες, ανακοίνωσε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Γαβρήλος.

Η τροπολογία έχει κατατεθεί στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής, και δίνει τη δυνατότητα τριετούς παραμονής για εργασία, σε παράνομους μετανάστες που εργάζονται τα τρία τελευταία τρία χρόνια και ως τις 30 Νοεμβρίου στην Ελλάδα, έχουν βεβαίωση από εργοδότη και έχουν λευκό ποινικό μητρώο.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής