breaking news Νέο

Νομοσχέδιο για εκτός σχεδίου δόμηση: Με συνοπτικές διαδικασίες, drone και αεροφωτογραφίες οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων

Νομοσχέδιο για εκτός σχεδίου δόμηση: Με συνοπτικές διαδικασίες, drone και αεροφωτογραφίες οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων

Κατεδαφίσεις- εξπρές περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το σχέδιο νόμου για την εκτός σχεδίου δόμηση, το οποίο αναμένεται να παρουσιάσει στο επικείμενο υπουργικό συμβούλιο το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στα νέα αυστηρά μέτρα που θα έρθουν προς ψήφιση περιλαμβάνεται μια νέα «κόκκινη γραμμή» που θα εξασφαλίζει, σύμφωνα με το υπουργείο, ότι όποιο αυθαίρετο χτίζεται από εδώ και στο εξής θα κατεδαφίζεται με συνοπτικές διαδικασίες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, ουσιαστικά εργαλεία που ήδη υπάρχουν όπως δορυφορικές αεροφωτογραφίες και drones θα διασυνδεθούν με τη βάση δεδομένων του e-Άδειες και το σύστημα θα «χτυπάει» από μόνο του όταν χτίζεται κάποιο αυθαίρετο εκτός σχεδίου,χωρίς άδεια.

Σε πραγματικό χρόνο, θα πηγαίνει ένα μεικτό κλιμάκιο και από εκεί και πέραη απόφαση κατεδάφισης θα είναι γρήγορη και θα εκτελείται από την κεντρική διοίκηση, από εργολάβους, αλλά θα υπάρχει μια μόνιμη εργολαβία έτσι ώστε να μην υπάρχουν ξανά τα προβλήματα όπως στο παρελθόν με τις αποκεντρωμένες διοικήσεις που επικαλούνταν την έλλειψη διαγωνισμού ή άγονους διαγωνισμούς και δεν υπήρχαν εργολάβοι για να εκτελέσουν τις κατεδαφίσεις.

«Φέρνουμε ένα νέο πακέτο για την εκτός σχεδίου δόμηση και η μεγάλη αλλαγή είναι ότι αλλάζουμε τον τρόπο που αντιμετωπίζονται τα αυθαίρετα, εξασφαλίζοντας ότι το σύνολο των αυθαιρέτων τα οποία θα κτίζονται από τούδε και στο εξής θα κατεδαφίζονται» δήλωσε για το θέμα στο Open, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής