breaking news Νέο

Χρονογράφημα : Η έλξη της σιωπής -Γράφει ο Φοίβος Ιωσήφ

Χρονογράφημα : Η έλξη της σιωπής -Γράφει ο Φοίβος Ιωσήφ

Είναι γνωστό από την αρχαιότητα πως η σιωπή αποτελούσε έλξη και βάλσαμο για τους πετυχημένους. Άλλοι έλεγαν επίσης πως η σιωπή είναι χρυσός. Εγκεκριμένο από όλες τις εξουσίες του κόσμου. Σιωπάς? Κονομάς!!! Αυτό είναι κανόνας του ανθρώπινου είδους. Οι σιωπηλοί αμείβονται και οι διατυμπανίζοντες βλέπουν τα ραδίκια και όλα τα ζαρζαβατικά  του κήπου ανάποδα. Όσοι τόλμησαν να μιλήσουν κατά γενικό κανόνα ατύχησαν και τελικώς δυστύχησαν. Ουαί τοις ηττημένοις που λέει και ο  Γαλάτης Βρέννος. Οι άνθρωποι της αφωνίας και της καλής ενδυμασίας τιμώνται ιδιαιτέρως από το κοινωνικό σύνολο. Βασιλείς αναγνωρισμένους και τιμώμενους σίγουρα όλοι έχετε δεί, Βασιλείς και Βασίλισσες διαμαρτυρόμενους και φωνασκούντες σίγουρα δεν ακούσατε ποτέ. Είναι άνθρωποι νουνεχείς και σκεπτόμενοι-το συμφέρον τους – και ότιδήποτε άλλο ήθελε προκύψει στον τομέα των Τραπεζών, των διαδηματων και των δείπνων, κυρίως από πέρδικες, λαγούς και foie gras. Συγκρατημένα πάντα για να επιμηκύνουν  την ζωή τους προς όφελος πάντα των λαών. Δεν ωφελούν μόνον τα κομμουνιστικά κόμματα τους πάσης φύσεως λαούς, αλλά και οι Άνακτες, πώς να το κάνουμε τώρα, πρέπει να είμαστε δίκαιοι. Είναι γνωστό πως τους Βασιλείς πάντα τους έπνιγε το δίκαιο. Κυρίως της θαλάσσης και των θαλαμηγών.

Έχουμε σαν παράδειγμα την παραιτηθείσα πρόσφατα Μαργαρίτα Βασίλισσα της Δανίας. Θυμάμαι στον πόλεμο του Βιετνάμ πόσες φορές δεν παρενέβη υπέρ των φτωχών Βιετκόγκ και κατά των ιμπεριαλιστών Αμερικανών, κατηγορώντας τους για τις βόμβες ναπάλμ που έκαιγαν μικρά παιδάκια μέσα στη ζούγκλα. Μετά από τέτοια στεναχώρια δεν ήθελε να ξαναφάει ούτε το μιλφέιγ ούτε τις σοκολάτες toblerone, όσο φρέσκες κι αν ήταν. Όλα αυτά δεν θα τα αποτολμούσε μόνη της αν δεν είχε την συμπαράσταση της αδελφής της, δικής μας Άννας Μαρίας. Η δική μας την συνδαύλιζε κάθε μέρα με άρθρα σε μεγάλες εφημερίδες της Γερμανίας και της Αμερική. Δεν θυμάστε πως είχε εκνευρισθεί η κυβέρνηση της Ουάσιγκτον βλέποντας πως αυτή η Βασίλισσα ακολουθούσε τα χνάρια του ηρωικού πατέρα της που έκανε είκοσι ολόκληρα δευτερόλεπτα να παραδώσει το στέμμα του στον Γερμανό μοτοσυκλετιστή για να το στείλει στον Χίτλερ. Οι άνθρωποι των ανακτόρων δεν φείδονται κόπων και κινδύνων μπροστά στον κίνδυνο του λαού και αναχωρούν αμέσως προς Κάϊρο και εκείθεν στην Νότιο Αφρική όπως ο Γεώργιος, ο Παύλος και η Φρειδερίκη, προκειμένου να υπάρξει μία ολόκληρη ήπειρος ανάμεσα σε αυτούς και τον αιματηρό πόλεμο. Πα πα πα πα πα, μακριά από τραυματισμούς και αίματα. Αύριο, μεθαύριο, μπορεί να μας χρειαστεί πάλι ο λαός μας. Ακριβώς όπως λέμε η ιδιοκτησία μας!!.

Εγώ θυμάμαι ακόμα την οργή που έδειξαν δημόσια η Βασίλισσα της Δανίας μαζί με την σκληροτράχηλη Βασίλισσα της Αγγλίας στο θέμα της επέμβασης των Ρώσων στο Αφγανιστάν. Δεν το ανέχθηκαν ποτέ, σε σημείο να απειλήσει την Κοπεγχάγη ο Μπρέζνιεφ με τους πυραύλους S-300. Ακόμη και τότε η Βασίλισσα Μαργαρίτα δεν έκανε ρούπι πίσω από τις αίθουσες χορού των χειμερινών ανακτόρων Αμαλίενμπόργκ.

Τώρα όμως δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τον καινούριο Βασιλιά Φρέντερικ. Όμως σημάδια ικανοτήτων έχει ήδη δείξει τόσο στο θαλάσσιο σκι όσο και στις Ελβετικές πλαγιές του Gstaad . Θα δοκιμαστεί σκληρά κι αυτός όπως οι αιματοβαμμένοι  πρόγονοί του, αρκεί να διαλέξει την στεντόρεια φωνή της σιωπής.

 

Φοίβος Ιωσήφ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής