breaking news Νέο

Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Ημαθίας για συμμετοχή σε σύσκεψη την Κυριακή, στις 10:00

Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Ημαθίας για συμμετοχή σε σύσκεψη την Κυριακή, στις 10:00

Απευθύνουμε κάλεσμα οργάνωσης του αγώνα σε όλα τα συνδικάτα , φορείς και εργαζόμενους του νομού μας.

 

Καλούμε κάθε σωματείο που δίνει τη μάχη  ενάντια στην επίθεση της εργοδοσίας , του κράτους, για το μεροκάματο, την ασφάλεια, τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Καλούμε κάθε συνδικαλιστή που δεν ανέχεται να στέκει αμέτοχος μπροστά στη νέα αντιλαϊκή επίθεση στο εισόδημα μας , που δεν δέχεται να μην υπάρχει απάντηση τη στιγμή που ρημάζεται ο λαός.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη που δεν τα βγάζει πέρα με τα τεράστια έξοδα και τον ανεπαρκή μισθό , που σκέφτεται πως κάτι πρέπει να γίνει για να μπει φρένο στα συνεχή χτυπήματα που δέχεται από κράτος και εργοδοσία .

 

ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ!

 

Συνεχίζουμε , κλιμακώνουμε τη πάλη μας!

 

Οργανώνουμε τον αγώνα μας!

  • Για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, υπογραφή ΣΣΕ σε κάθε κλάδο και επιχείρηση με εξασφάλιση των δικαιωμάτων μας και επαναφορά των κατακτήσεων μας.

 

  • Για αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ , κατάργηση του ΦΠΑ και του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

 

 

  • Για πραγματική μείωση τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα ,ρουχισμό) , την ενέργεια , τις μεταφορές , τα ενοίκια .

 

  • Για ολόπλευρη στήριξη με ευθύνη του κράτους των νοσοκομείων μας , των Κέντρων Υγείας , του ΕΚΑΒ, τα οποία λόγω της υποβάθμισης και της υποστελέχωσης  τους φέρνουν σε κίνδυνο τη ζωή του λαού.

 

 

  • Για ενίσχυση της Πρόνοιας, της Παιδείας , ενάντια στην Ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων , την υποβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

 

  • Για κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων που ξεσπιτώνουν οικογένειες , που επιτρέπουν τη διακοπή ρεύματος και νερού και ρημάζουν τις ζωές μας.

 

Η ακρίβεια είναι αποτέλεσμα των πολιτικών τους!

Η ακρίβεια μεγαλώνει γιατί:

  • Οι πραγματικοί μισθοί μας είναι μικρότεροι από το 2010 , πολλοί περισσότεροι δουλεύουμε 4ωροι, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου , εποχικοί , εργολαβικοί.
  • Οι τιμές είναι πάνω τουλάχιστον 30%, το λάδι έχει διπλάσια τιμή , η βενζίνη επίσης, τα λαχανικά ανέβηκαν 37,8% , τα φρούτα 28,5%, τα τυριά κατά 16%
  • Οι φόροι μεγαλώνουν συνεχώς και με το νέο προϋπολογισμό πρέπει να πληρώσουμε άλλα 6,2δις.

Όλα γίνονται για τα κέρδη των λίγων

Ο μισθός μας φτάνει μέχρι τις 15 του μήνα και την ίδια στιγμή:

  • Στο νομό μας τρείς εταιρείες κομπόστας (ΑΣΠΙΣ,agrofoinix,ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ) συγκαταλέγονται στις 50 εταιρείες πανελλαδικά με τα μεγαλύτερα κέρδη για το 2022 με κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων ( 8,3 εκ +327%, 8,5εκ +84%, 8,2εκ +138%!!!)
  • Οι μέτοχοι των εισηγμένων επιχειρήσεων στο χρηματιστήριο θα μοιραστούν μόνο για φέτος 3δις!
  • Δίνουμε 7 δις το χρόνο στο ΝΑΤΟ, στέλνουμε φρεγάτες στην Ερυθρά Θάλασσα , την Παλαιστίνη για να αιματοκυλιούνται οι λαοί!

 

Αυτά έφερε ο προϋπολογισμός τους , που συνεχίζει να βαραίνει κατά 95% το λαό και 5% τους επιχειρηματίες!

 

Υπάρχουν υπαίτιοι και είναι :

 

Η εργοδοσία που φέτος πάτησε σε πάνω από 170 νεκρούς συναδέλφους και εκατοντάδες σακατεμένους για να μεγαλώσει το κέρδη της.

 

Η κυβέρνηση της ΝΔ , αλλά και όσοι στηρίζουν την ίδια πολιτική , ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ κλπ, που νομοθετούν για να θωρακίσουν την ανάπτυξη των λίγων.

 

Η ηγεσία της ΓΣΕΕ, των εργατικών κέντρων στη Βέροια και Αλεξάνδρεια και της ΑΔΕΔΥ , που μπροστά στην ακρίβεια αρνήθηκαν να κάνουν οτιδήποτε για να οργανωθεί ο αγώνας των εργαζομένων , στηρίζοντας τη κερδοφορία του κεφαλαίου.

 

Δεν είναι ανίκητοι!

 

Όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι διαλέγουν το σίγουρο δρόμο του αγώνα , για να βάλουν φρένο στα αντιλαϊκά μέτρα, στις ορέξεις των αφεντικών , για να αποσπάσουν κατακτήσεις.

 

Αυτό το δρόμο πρέπει να δυναμώσουμε , να τον ενισχύσουμε! Να φουντώσουν και να πληθύνουν οι εστίες αντίστασης , η ταξική αλληλεγγύη σε όποιον σηκώνει κεφάλι. Να σμίξουν οι αγώνες σε κλάδους και χώρους δουλειάς , να γίνουν ποτάμι διεκδίκησης που θα σαρώσει αυτούς και τις πολιτικές τους!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής