breaking news Νέο

Β. Κοτίδης : «Ανάγκη για χορήγηση δίμηνης παράτασης στη μετατροπή των Αδειών Κυκλοφορίας Φορτηγών Δημοσίας Χρήσης που ως δυνατότητα έληγε στο τέλος του περασμένου έτους»

Β. Κοτίδης : «Ανάγκη για χορήγηση δίμηνης παράτασης στη μετατροπή των Αδειών Κυκλοφορίας Φορτηγών Δημοσίας Χρήσης που ως δυνατότητα έληγε στο τέλος του περασμένου έτους»

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με το άρθρο 85, του Νόμου 5039/2023 (ΦΕΚ 83/Α’/3-4-2023), από την 1/1/2024 απαγορεύεται η μετατροπή κυκλοφορούντων Αδειών Κυκλοφορίας Φορτηγών Δημοσίας Χρήσεως (που είχαν εκδοθεί πριν την έναρξη ισχύος του Ν.3887/2010 - Α’174) από Νομαρχιακών Μεταφορών σε Εθνικών ή Εθνικών - Διεθνών Μεταφορών. Στα προηγούμενα πλαίσια, οι κατά τόπους Διευθύνσεις Μεταφορών που υπάγονται στις διασπαρμένες στην Επικράτεια Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις έστειλαν, λίγο προ της παρέλευσης του περασμένου έτους, ειδοποιητήρια στους κατόχους των ως άνω Αδειών καλώντας τους να τις μετατρέψουν αναλόγως. Μάλιστα, στο τέλος της εν λόγω ανακοίνωσης - πρόσκλησης αναφέρεται ότι κατόπιν παρέλευσης της 1/1/2024 οι παραπάνω αναφερόμενες Διευθύνσεις Μεταφορών θα προβαίνουν στην ανάκληση της Άδειας Κυκλοφορίας του εκάστοτε κατόχου Φορτηγού Δημοσίας Χρήσεως χωρίς νέα ειδοποίηση. Πολλοί εκ των ως άνω αναφερόμενων επαγγελματιών, όμως, δεν έλαβαν εγκαίρως τις σχετικές ειδοποιήσεις και όντας επαγγελματίες με μοναδικό πόρο εισοδήματος την ενασχόλησή τους με τις μεταφορές, οδηγούνται σε απόγνωση. Αποτελεί, λοιπόν, εύλογο ερώτημα το αν υπάρχει η πολιτική βούληση από μέρους σας να χορηγηθεί μια τουλάχιστον δίμηνη παράταση στο ως άνω χρονικό περιθώριο ανανέωσης των μέχρι πρότινος ισχυόντων Αδειών Κυκλοφορίας Φορτηγών Δημοσίας Χρήσεως, προς ανακούφιση των επαγγελματιών που βιοπορίζονται από τις μεταφορές.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να χορηγήσετε ένα χρονικό περιθώριο δίμηνης παράτασης στην δυνατότητα ανανέωσης των μέχρι πρότινος ισχυόντων Αδειών Κυκλοφορίας Φορτηγών Δημοσίας Χρήσεως, προς ανακούφιση των επαγγελματιών που βιοπορίζονται από τις μεταφορές;

Ο ερωτών βουλευτής

Κοτίδης Βασίλειος


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής