breaking news Νέο

Χρονογράφημα : Φαλάσαρνα -Γράφει ο Φοίβος Ιωσήφ

Χρονογράφημα : Φαλάσαρνα -Γράφει ο Φοίβος Ιωσήφ

Μαγευτική παραλία, χαρακτηρισμένη ως μία από τις δέκα καλλίτερες παραλίες της Ευρώπης, λες και η Ευρώπη έχει παραλίες στην Νορβηγία και την Σουηδία. Ότι και να πείς είναι λίγο. Τιρκουάζ  νερά και ένας ήλιος, προσωπικά ο  ίδιος ο Απόλλωνας. Ιδανικός χώρος για ανάταση και έκταση όλων των αισθήσεων. Πλημμύρα συναισθημάτων και ευκαιρία πνευματικών αποδράσεων προς κάθε γήινη και διαπλανητική κατεύθυνση. Η ομορφιά του τοπίου θα χάσει την αίγλη της και την αξία της αν συνεχίσω να την περιγράφω με ανθρώπινα λόγια. Ανήκει στις θεΪκές εμπνεύσεις και αποφάσεις. Ας σεβαστούμε τα θεία της φύσης.

Στον τόπο αυτό πηγάινει κάθε χρόνο  και ο φίλος μου ο Φιλώτας, γυιός του στρατηγού Παρμενίωνα. Έχει ξετρελαθεί με την ευκαιρία που του δόθηκε  από τον γαμπρό του να απολαμβάνει κάθε χρόνο αυτό το χάρμα των οφθαλμών και της διάπλασης του χαρακτήρα του σε σφαίρες Ολυμπίων διαστάσεων.

Το αρέσει όμως του Φιλώτα και η αίγλη των μεγάλων στρατηγών του Μεγ. Αλεξάνδρου. Τρελαίνεται για μεγαλείο  και συμμετοχή της φαντασίας του. Πέρα από την περιγραφή του τοπίου και της ατμόσφαιρας περιγράφει και την έκσταση που αντιλαμβάνεται καθένας βλέποντας τους διάσημους της πολιτικής,  της μόδας και του διεθνούς αναγνωρισμένου φαίνεσθαι ή καλλίτερα κρύβεσθαι.

Γνωστοί  ηθοποιοί, επιχειρηματίες και σωματάρες αναγνωρισμένες από τα πιο γνωστά  Βόϊδι λάϊν της Ελληνικής πρωτευούσης, . Καταφθάνουν με γιγάντια τζίπ και αμφιβόλου έστω  μυελικής περιεκτικότητας εντός των καλοβαμμένων  κρανίων τους. Είναι ολοφάνερο πως οι πληροφορίες που είχαν περί των κακοτράχαλων δρόμων της περιοχής και ανωμάλου βραχώδους εδάφους  τους επιβεβαίωσαν του λόγου το αληθές, εξ ου και τα Renegate. Οι άσημοι  και νουνεχείς κολυμβητές προτίμησαν τα μικρά μοντέλα της εταιρείας Fiat. Που μυαλό καυμένε. Ευτυχώς που δεν τους δίνει κανένας σημασία.

Η παραλία βέβαια εξακολουθεί να είναι θεσπέσια για τον Φιλώτα εφ όσον φυσικά κοσμείται και από κάποια γνωστά ονόματα του Θεάτρου, της Showbiz και άλλων τινών επιστημόνων περί την ραπτικήν, την επιδεικτικήν και την ακούραστην  ανοητικήν. Ξαπλώνουν στα ακριβά καθίσματα της παραλίας και αναπτύσσουν πάσαν θεωρίαν περί υπεροψίας και αρνησικυρίας του εγκεφάλου των. Είναι απόλυτοι γνώστες του νέου παγωτού γνωστής γαλακτοβιομηχανίας  με γεύση νόστιμου φρικασέ . Παράλληλα διατείνονται πως γνώρισαν τον τελευταίο χειμώνα σε ένα gala στο Λονδίνο απολύτως προσωπικώς την περίφημη τραγωδό άνοιας, παράνοιας και αδυναμίας εγκεφαλικών νευρώνων Victoria Beckham που υπό άκρα μυστικότητα τους ενημέρωσε για τις νέες τάσεις της μόδας πέριξ του αστραγάλου και καθέτως του σβέρκου. Εμείς σαν υποτελείς θαυμαστές του έσω χείλους παρακολουθούμε σαν χάνοι τις λεπτομερείς αναφορές για τα πεντάχρωμα μαγιό που θα φορεθούν μετά είκοσι χρόνια και τα στοιβάζουμε στις αποθήκες της συνείδησης και της βλακείας που χωρίς φειδώ αποκτούμε όλο το καλοκαίρι για να έχουμε στις πνευματικές αποθήκες μας από Δεκέμβριο μέχρι Απρίλιο. Θα περάσει ο καιρός και του χρόνου πάλι οι celebrities θα μας ενημερώσουν για τις νέες κιλότες μασχάλης που θα την διαδώσουν μέσω του καινούριου μοντέλου μπύρας ρόζ χρώματος. Άντε, καλά να περνάμε, η βλακεία θέλει καλοπέραση και θαυμασμό της  πνευματικότητας  των αναλφάβητων εκατομμυριούχων.  Εκείνοι το έχουν μεγάλη ανάγκη, εμείς πολύ περισσότερο!!

 

Φοίβος Ιωσήφ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής