breaking news Νέο

Αγροτικές κινητοποιήσεις : Συνάντηση με Μητσοτάκη τη Δευτέρα, υπό την προϋπόθεση των ανοιχτών δρόμων

Αγροτικές κινητοποιήσεις : Συνάντηση με Μητσοτάκη τη Δευτέρα, υπό την προϋπόθεση των ανοιχτών δρόμων

Διατεθειμένος να συναντήσει τους αγρότες δηλώνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Πέμπτης 8 Φεβρουαρίου.

«Ελήφθη η επιστολή από εκπροσώπους των μπλόκων και ο πρωθυπουργός είναι διατεθειμένος να τους συναντήσει τη Δευτέρα αλλά πρώτα αναμένουμε να δούμε ποιους θα συναντήσει και ποιους θα εκπροσωπούν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παύλος Μαρινάκης.

 

Οι αγρότες διαμηνύουν ότι δεν θα υποχωρήσουν μέχρι τη δικαίωση

Συνεχίζονται με μεγαλύτερη ένταση οι αγώνες των αγροτών και δηλώνουν ανυποχώρητοι μπροστά στα αιτήματά τους, κατηγορώντας την κυβέρνηση για αναλγησία.

Tο μέλος συντονιστικής επιτροπής μπλόκου Κάστρου Βοιωτίας Παναγιώτης Κατσικογιάννης, υπογράμμισε ότι οι εξαγγελίες της κυβέρνησης απέχουν παρασάγγας από αυτά που οι ίδιοι ζητούν.

«Δεν έχει αλλάξει κάτι εδώ και 30 και πλέον χρόνια. Δυστυχώς βλέπω ότι η κυβέρνηση είναι ανάλγητη και οι εξαγγελίες της απέχουν παρασάγγας από αυτά που εμείς ζητάμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι οι απαντήσεις που παίρνουν οι αγρότες από την κυβέρνηση είναι ασαφής και έωλες.

«Είναι προφανές πως η κυβέρνηση δεν έχει κανέναν πλάνο για τον πρωτογενή τομέα και αυτό είναι τουλάχιστον θλιβερό, οπότε εμείς ζητάμε κάποια συγκεκριμένα πράγματα και οι απαντήσεις που παίρνουμε είναι ασαφής και έωλες, καταλαβαίνετε ότι δεν υπάρχει κανένα σημείο σύγκλισης άρα δεν μπορεί να γίνει και διάλογος», πρόσθεσε ο κ. Κατσικογιάννης.

Τα αιτήματα των αγροτών

Παράλληλα το μέλος της συντονιστικής επιτροπής μπλόκου Κάστρου Βοιωτίας στέλνει μήνυμα αγώνα έως την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. «Ο αγώνας δεν θα σταματήσει αν δεν ικανοποιηθούν και τα έξι αιτήματά μας, δεν υπάρχει καμία περίπτωση. Ήδη κλιμακώνουμε», αναφέρει χαρακτηριστικά.

]Τέλος, ο Παναγιώτης Κατσικογιάννης αναφέρθηκε στα αιτήματα των αγροτών.

]«Τα βασικά αιτήματα είναι κοινά για όλους τους αγρότες της Ελλάδας και είναι αυτά που κάνουν την ύπαιθρο να «ματώνει». Φυσικά η κάθε περιοχή έχει κάποια επιμέρους προβλήματα. Εμείς έχουμε πρόβλημα με το νερό, υπάρχει μεγάλη λειψυδρία. Το άλλο βασικό θέμα είναι ότι η περιοχή μας έχει γεμίσει με εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών και ανεμογεννήτριες. Οι εταιρίες μάς παίρνουν τα χωράφια για να κάνουν εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών πάρκων. Γίνεται με έμμεσο τρόπο, όταν σε οδηγούν στην εξαθλίωση, δυστυχώς δεν μπορούν όλοι να σταθούν όρθιοι απέναντι σε αυτήν τη λαίλαπα», κατέληξε.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής