breaking news Νέο

Επίσκεψη Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κούβας στην Αθήνα, στον Αντιπεριφερειάρχη

  • Επίσκεψη Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κούβας στην Αθήνα, στον Αντιπεριφερειάρχη
  • Επίσκεψη Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κούβας στην Αθήνα, στον Αντιπεριφερειάρχη
  • Επίσκεψη Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κούβας στην Αθήνα, στον Αντιπεριφερειάρχη

Τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κούβας στην Αθήνα κ. Άραμις Φουέντες Ερνάντες, που επισκέφθηκε την Ημαθία στο πλαίσιο των επαφών γνωριμίας του με φορείς του τόπου, υποδέχτηκε χθες στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνος Καλαϊτζίδης.

Στη συνάντηση τους, που έγινε σε φιλικό κλίμα, ο Αντιπεριφερειάρχης είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τον ιστορικό, τουριστικό και παραγωγικό πλούτο της Ημαθίας καθώς και το έργο που υλοποιείται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπό την καθοδήγηση του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα.

Τονίστηκαν επίσης οι στενοί δεσμοί που συνδέουν τους δυο λαούς, τα κοινά ιδανικά για ειρήνη και ανεξαρτησία, καθώς και τα κοινά προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν λόγω των γεωπολιτικών αναταράξεων ανά τον κόσμο.

Από την πλευρά του ο Πρέσβης κ. Άραμις  δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για την χώρα μας, για την ιστορία της και τον πολιτισμό της  και την αγάπη που τρέφει ο Κουβανικός λαός για τους Έλληνες.   

Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο οικονομικό εμπάργκο των ΗΠΑ στην Κούβα που επί 65 χρόνια την κρατά οικονομικά αιχμάλωτη, καθώς και στην ελλιπή μέχρι σήμερα εμπορική συνεργασία της με χώρες της Ευρώπης. 

Παρά την απόσταση των δυο χωρών, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για περαιτέρω συνεργασία με την Ελλάδα και την Ημαθία, τόσο στον εμπορικό όσο και στον τομέα του τουρισμού, της υγείας και της έρευνας.

Τέλος, αφού αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Καλαϊτζίδης τον προσκάλεσε να επισκεφτεί την Ημαθία ώστε να γνωρίσει από κοντά τις αμέτρητες ομορφιές της, τον γαστρονομικό της πλούτο και τη θερμή φιλοξενία των Μακεδόνων.


Καλαϊτζίδης-Ερνάντες
Ερνάντες-Καλαϊτζίδης

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής