breaking news Νέο

Στεγαστική κρίση: Οι παρεμβάσεις του πρωθυπουργού για την Golden Visa στην αγορά ακινήτων και η ερώτηση Ανδρουλάκη

Στεγαστική κρίση: Οι παρεμβάσεις του πρωθυπουργού για την Golden Visa στην αγορά ακινήτων και η ερώτηση Ανδρουλάκη

Τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης, παρουσίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χθες στη Βουλή, στην «Ώρα του πρωθυπουργού», απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός διαμήνυσε ότι σύντομα έρχεται αύξηση του ορίου για Golden Visa σε μεγάλες πόλεις και νησιά, το οποίο μπορεί να φτάσει και στις 800.000.

Ανέφερε, σχετικά: «Συζητούμε με τον ΥΥΠΟΙΚ και θα είμστε σε θέση να το ανακοινώσουμε είναι μία περαιτέρω αύξηση σημαντική του ορίου για επενδύσεις Golden Visa, που θα αφορά όλες εκείνες τις περιοχές που υπάρχει σημαντική πίεση. Και στα αστικά κέντρα και στα νησιά, το όριο θα πάει υψηλότερα – μπορεί να πάει στις 800.000»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη πολιτικής βούλησης στη διαχείριση του προβλήματος και παρουσίασε και τρία μέτρα για την επίλυση της στεγαστικής κρίσης.

«Η πατρίδα μας βρίσκεται σε πρωτοφανή στεγαστική κρίση, την οποία κάνετε πως δεν τη βλέπετε κι έχει γιγαντωθεί», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, αναπτύσσοντας την ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην Ώρα του Πρωθυπουργού στη Βουλή.

Ασκώντας έντονη κριτική στα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι αυτή η πολιτική δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα στην ρίζα του και αυτό φαίνεται στο Ταμείο Ανάκαμψης όπου, όπως υποστήριξε, η κυβέρνηση έχει εντάξει λίγες κατοικίες.

Είπε, ενδεικτικά: «Απαγόρευση για τα ακίνητα, που έχουν αγοραστεί στο πλαίσιο της Golden Visa να διατίθενται για βραχυχρόνια μίσθωση. Όσα ακίνητα έχουν ήδη αγοραστεί, θα πρέπει να διατίθενται είτε προς ιδιοκατοίκηση είτε προς μακροχρόνια μίσθωση, ώστε να σταματήσει η Golden Visa να αποτελεί, όχι μόνο εργαλείο αφελληνισμού, αλλά και εργαλείο γρήγορου κέρδους για πλούσιους κατοίκους τρίτων χωρών».

Στο επίκεντρο βρέθηκε και η αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης στην στεγαστική πολιτική και ο ρόλος των τραπεζών.

«Το Ταμείο Ανάκαμψης το διαπραγματεύτηκα εγώ προσωπικά. Φέραμε πίσω 36 δισ. ευρώ. Είναι επιτυχία για τη χώρα η οποία δεν ήταν καθόλου αυτονόητη. Είμαι υπερήφανος που η χώρα μας έχει ένα πολύ συγκροτημένο πρόγραμμα με κοινωνικό αποτύπωμα (…)

Σας καλώ στα επόμενα εγκαίνια κέντρων υγείας χρηματοδοτούμενων από το Ταμείο Ανάκαμψης» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε λόγο για δημιουργία μίας δεξαμενής κοινωνικών κατοικιών, που θα είναι διαθέσιμες προς ενοικίαση με κοινωνικά κριτήρια και σε χαμηλό αντίτιμο.

«Οι τράπεζες σήμερα ακόμα φαίνονται διστακτικές να χρηματοδοτήσουν την αγορά ακινήτων.

Πρέπει να είναι πιο τολμηρές και έχουμε δώσει τη δυνατότητα χρηματοδότησης στέγης και από μη τραπεζικά ιδρύματα» είπε ακόμη ο πρωθυπουργός.

«Σαράντα ένα εκατομμύρια ευρώ πρόστιμο για 3 δισεκατομμύρια κέρδη. Ποιος τραπεζικός τομέας; Πότε έβαλε πλάτη στα τεράστια ζητήματα και στις ανισότητες; Χρειαζομαστε προοδευτική προσεγγιση» ανταπάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής