breaking news Νέο

Οι αγρότες αποφασίζουν στις συνελεύσεις τους στα μπλόκα – Προς κλιμάκωση οι κινητοποιήσεις

Οι αγρότες αποφασίζουν στις συνελεύσεις τους στα μπλόκα – Προς κλιμάκωση οι κινητοποιήσεις

Με την κυβέρνηση να διαμηνύει πως δεν υπάρχουν άλλα δημοσιονομικά περιθώρια για παροχές, οι αγρότες συσκέπτονται στα μπλόκα για το μέλλον των κινητοποιήσεων. Οι προσεγγίσεις από περιοχή σε περιοχή είναι διαφορετικές.

Ορισμένοι παραγωγοί προτείνουν αποκλιμάκωση, οι περισσότεροι όμως εμφανίζονται δυσαρεστημένοι και προτείνουν ακόμα και κάθοδο με τα τρακτέρ στην Αθήνα. Αύριο στη Λάρισα, στην πανελλαδική σύσκεψη θα ληφθεί η τελική απόφαση για τη συνέχεια του αγώνα. «Δεν θα επιτρέψουμε να χωριστεί η Ελλάδα στα δυο» διαμηνύει η κυβέρνηση.

Σε νέες κινητοποιήσεις με συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων προχώρησαν οι αγρότες χθες, μία ημέα πριν από την πανελλαδική συνεδρίαση των εκπροσώπων των μπλόκων.

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων φαίνεται ότι θα προτείνουν οι αγρότες στο μπλόκο του Πλατυκάμπου, στην απογευματινή συνέλευση μετά τα όσα συζητήθηκαν στην χθεσινή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, όπου φαίνεται ότι δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά τους.

Χθες έγινε μια συμβολική κατάληψη της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Πλατυκάμπου. Επιτράπηκε μετά από διαβούλευση οι αγρότες να ανέβουν στην Εθνική Οδό, συμβολικά ανέβηκε και ένα τρακτέρ.

Οι αγρότες στο μπλόκο του Αλμυρού στο Βόλο ζητούν αφορολόγητο πετρέλαιο, η κιλοβατόρα να μην ξεπερνάει τα 7 λεπτά και να συνεχιστεί ο διάλογος για την κοινή αγροτική πολιτική. Ενώ και οι αγρότες της Παιονίας είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους στο τελωνείο των Ευζώνων και αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Κυβερνητικά στελέχη σημειώνουν ότι ο πρωθυπουργός κατέθεσε ουσιαστικές και δίκαιες προτάσεις, με μόνιμα μέτρα για το ενεργειακό κόστος.

Κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς ασκεί η αξιωματική αντιπολίτευση. Από το μπλόκο των αγροτών στο Κάστρο Βοιωτίας ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ στέκεται στο πλευρό των αγροτών προτείνοντας 7 μέτρα στήριξης.

Οι τελικές αποφάσεις για το πως θα πορευτούν στο εξής οι αγρότες θα ληφθούν στις 12 σήμερα το μεσημέρι την Πανελλαδική σύσκεψη  στην Λάρισα.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής