breaking news Νέο

Χ. Γιαννακάκης : «Στο επίκεντρο εκδήλωσης της ΓΣΕΕ τα προβλήματα του αγροτικού τομέα»

  • Χ. Γιαννακάκης : «Στο επίκεντρο εκδήλωσης της ΓΣΕΕ τα προβλήματα του αγροτικού τομέα»
  • Χ. Γιαννακάκης : «Στο επίκεντρο εκδήλωσης της ΓΣΕΕ τα προβλήματα του αγροτικού τομέα»

Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) σε συνεργασία με την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος της Συνομοσπονδίας, πραγματοποίησε την Τρίτη (13/02), εκδήλωση με θέμα «Η ακρίβεια στο Θεό – Πώς τα κέρδη της απληστίας πολλαπλασιάζουν τις τιμές από το χωράφι στο ράφι».

Στην εκδήλωση, κεντρικός ομιλητής μεταξύ άλλων ήταν ο κ. Χρήστος Γιαννακάκης, Αντιπρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών -ΕΘ.Ε.Α.Σ., ο οποίος αναφέρθηκε στα μείζονα θέματα, που ταλανίζουν τον πρωτογενή τομέα και την αγροτική παραγωγή.

Ειδικότερα, ο κ. Γιαννακάκης σε μια ανταλλαγή απόψεων τόνισε ότι οποιαδήποτε ανεπιθύμητη μεταβολή στη διαδικασία παραγωγής αγροτικών προϊόντων, μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα, την ασφάλεια και την αξία των γεωργικών προϊόντων. «Για τον λόγο αυτό οφείλουμε να σταθούμε αρωγοί στην εξάλειψη της αισχροκέρδειας και της προστασίας, τόσο του παραγωγού, όσο και του καταναλωτή» δήλωσε χαρακτηριστικά. Μάλιστα δε, επεσήμανε πόσο σημαντική είναι η διασφάλιση δημιουργίας διαφανών μηχανισμών επιθεώρησης και ελέγχου, που θα μπορούν να βοηθήσουν στην ανίχνευση περιπτώσεων αισχροκέρδειας, ώστε να ληφθούν κατάλληλα μέτρα. Επιπλέον, ο Αντιπρόεδρος της ΕΘ.Ε.Α.Σ. έδωσε έμφαση στην υιοθέτηση αυστηρών κανονισμών που να λειτουργούν αποτρεπτικά, σε συνδυασμό με την ενίσχυση της Δικαιοσύνης προς όλους του εμπλεκομένους.

Ταυτόχρονα, δήλωσε πως η αντιμετώπιση του εργατικού κόστους, η οποία ανέρχεται στο 50% του συνολικού κόστους παραγωγής με την εύρεση νέου αγροτικού δυναμικού από Τρίτες Χώρες -σε αυτό συνδράμει η ΕΘ.Ε.Α.Σ., μέσω της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων- αποτελεί διέξοδο, ώστε να διευκολυνθούν οι παραγωγοί της χώρας μας.

Επιπλέον, ο κ. Γιαννακάκης στάθηκε στο εγχείρημα της ΕΘ.Ε.Α.Σ. για τη σύσταση της εξαγωγικής εταιρείας, η οποία θα ενισχύσει το εισόδημα του αγρότη από πλούσιες αγορές και θα αποσυμπιέσει την ανάγκη υψηλών τιμών πώλησης στην εσωτερική αγορά. Επίσης, έγινε αναφορά στην αναγκαιότητα κατάρτισης μελέτης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, οι επιπτώσεις της οποίας μειώνουν τις διατιθέμενες ποσότητες τροφίμων και οδηγούν σε αύξηση των τιμών.

Τέλος, τονίστηκε πως η ενίσχυση των Αγροτικών Συνεταιρισμών και η ενδυνάμωσή τους θα δώσει στους παραγωγούς τη δυνατότητα πρόσβασης στα σούπερ μάρκετ και περιορισμό των μεσαζόντων που κερδοσκοπούν σε βάρος των καταναλωτών.


ΓΣΕΕ-Χρήστος Γιαννακάκης

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής