breaking news Νέο

Εργαστήρια "Βοτάνια και μυρωδικά" για Δημοτικά Σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας

Εργαστήρια

Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Future Library, σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, διοργανώνει εργαστήρια με τίτλο "Βοτάνια και μυρωδικά: Ένα ταξίδι μνήμης και παραδόσεων για τα βότανα και τα αρωματικά φυτά της Μακεδονίας: από την αρχαιότητα στην κουζίνα του σπιτιού μας".

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει διαδραστικό χαρακτήρα, εμπλέκοντας ενεργά τα παιδιά μέσω της διαδικασίας της ανακαλυπτικής μάθησης. Εφαρμόζονται τεχνικές δημιουργικής μάθησης, βιωματικά παιχνίδια και δραστηριότητες. Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα βότανα και τις ιδιότητές τους, τρόπους χρήσης τους από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, θεραπευτικές συνταγές που έχουν διασωθεί μέσα από την προφορική παράδοση και τη λαϊκή συλλογική εμπειρία. Μέσω του προγράμματος, βιώνουν ένα ταξίδι στον χρόνο με αναφορές σε στοιχεία της άυλης πολιτιστικής μας κληρονομιάς: «γιατροσόφια», «μαντζούνια», συνταγές της γιαγιάς και του παππού, σοφά λόγια, παραδοσιακά τραγούδια και έθιμα.

Πληροφορίες – Δηλώσεις Συμμετοχής

Τα εργαστήρια θα υλοποιηθούν στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας τους μήνες Φεβρουάριο - Απρίλιο 2024 . Κάθε εργαστήριο θα έχει διάρκεια 1,5 ώρας και η συμμετοχή είναι δωρεάν. Τα εργαστήρια απευθύνονται σε παιδιά των τάξεων Δ’, Ε’ και ΣΤ’.

Τα εργαστήρια θα υλοποιηθούν σε συνεννόηση με τα δημοτικά σχολεία.

Για τη δήλωση συμμετοχής των σχολείων, απαραίτητη είναι η τηλεφωνική επικοινωνία με τη βιβλιοθήκη.

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας

Τηλ.: 23310 24494

 

Η δράση "Βοτάνια και Μυρωδικά" υλοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο του 2023 σε συνεργασία με 10 φορείς (μουσεία, συλλόγους, βιβλιοθήκες, σχολεία) της Κεντρικής Μακεδονίας. Το

 

 

εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την Καλλιτεχνική Παιδαγωγική Ομάδα «Σχεδία στην πόλη» με κύριο σκοπό να συνεισφέρει στις ενέργειες για τη διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς κάνοντας γνωστό στα παιδιά τον τομέα της Εθνοβοτανικής και υλοποιείται με την παροχή αιγίδας και οικονομικής επιχορήγησης του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ευελπιστούμε και φέτος να προσφέρουμε στα παιδιά του Νομού της Ημαθίας μια συναρπαστική εμπειρία γεμάτη γνώση και δημιουργικότητα!

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την κυρία Στέλλα Χατζοπούλου στο email info@futurelibrary.gr


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής