breaking news Νέο

Δικαστικοί υπάλληλοι: Σειρά κινητοποιήσεων από 21/2 ενάντια στο ν/σ για την αναμόρφωση του δικαστικού χάρτη

Δικαστικοί υπάλληλοι: Σειρά κινητοποιήσεων από 21/2 ενάντια στο ν/σ για την αναμόρφωση του δικαστικού χάρτη

Δίωρες διακοπές εργασιών σε όλες τις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας, καθημερινά από 09:00-11:00, κατά τις ημερομηνίες Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου, Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου και Τρίτη 27 Φεβρουαρίου εξήγγειλε η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ), που αντιτίθεται στο περιεχόμενο του επικείμενου νομοσχεδίου για την αναμόρφωση του δικαστικού χάρτη της χώρας.

 

Παράλληλα, η ΟΔΥΕ προχωρά σε:

Τετράωρη στάση εργασίας σε όλες τις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας, από 11:00-15:00 (λήξη του ωραρίου), την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου, ημέρα κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης με τη συμμετοχή του Δ.Σ. της ΟΔΥΕ και Πρωτοβάθμιων Συλλόγων.

Συμβολικό κλείσιμο όλων των δικαστικών κτηρίων της χώρας τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, κατά το δίωρο της διακοπής εργασιών (09:00-11:00).

Συμμετοχή όλων των δικαστικών υπαλλήλων στην πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, με παρουσία της σε όλες τις συγκεντρώσεις, όπου με κάθε τρόπο (πανό, αφίσες, ανακοινώσεις) θα αναδεικνύει και τα κύρια κλαδικά μας αιτήματα:

«Όχι» στην κατάργηση και συγχώνευση των δικαστικών υπηρεσιών.

Μαζικές προσλήψεις δικαστικών υπαλλήλων.

Αυξήσεις των αποδοχών.

Επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών.

Σύμφωνα με τους δικαστικούς υπαλλήλους, καμία κατάργηση ή συγχώνευση δικαστικών υπηρεσιών δεν θα δώσει λύση στο πρόβλημα της καθυστέρησης στην απονομή της δικαιοσύνης.

«Στο πλαίσιο αυτό και θέλοντας να στείλουμε μήνυμα προς την κυβέρνηση, πριν από τη δημοσιοποίηση των προθέσεών της, για το δικαστικό χάρτη», το Δ.Σ. της ΟΔΥΕ αποφάσισε τις εν λόγω κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης από την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου, με κορύφωση την 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής