breaking news Νέο

Γέμισε δημιουργία και χρώμα ο Πολυχώρος Πολιτισμού – Vetlans

  • Γέμισε δημιουργία και χρώμα ο Πολυχώρος Πολιτισμού – Vetlans
  • Γέμισε δημιουργία και χρώμα ο Πολυχώρος Πολιτισμού – Vetlans
  • Γέμισε δημιουργία και χρώμα ο Πολυχώρος Πολιτισμού – Vetlans

Γέμισε με χρώμα, ήχους και δημιουργία ο Πολυχώρος Πολιτισμού - Vetlans στα πλαίσια των εγκαινίων και της έκθεσης φωτογραφίας με θέμα "Αποσύνθεση" που διοργανώνουν το Εργαστήριο Φωτογραφίας του Δήμου Νάουσας και ο Σύλλογος για τη Διάδοση των Εικαστικών Τεχνών με την υποστήριξη του Δήμου Η.Π Νάουσας.

 

Στα πλαίσια των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε ομιλία με θέμα "Ο ελεύθερος αυτοσχεδιασμός ως μέσο έκφρασης" από τον Τάσσο Τατάρογλου. Στη συνέχεια, οι χορεύτριες σύγχρονου χορού του Δημοτικού Ωδείου Νάουσας υπό την καθοδήγηση της Στέλλας Μαλιούφα έκλεψαν την παράσταση σε μια μουσικοχορευτική performance όπου συνδυάστηκαν μουσική, χορός και ζωγραφική. Οι χορεύτριες υπό τους ήχους ελεύθερου αυτοσχεδιασμού από το  Τρίο Nicolai / Ruffing / Tataroglou και με χρώμα στα άκρα τους ζωγράφισαν χορεύοντας καμβά και πανί μεγάλου μεγέθους. Το έργο που δημιουργήθηκε εντάχθηκε στο χώρο και πήρε την μορφή καλλιτεχνικής εγκατάστασης με τίτλο "Χρώμα σε κίνηση". Στη συνέχεια το Τρίο Nicolai / Ruffing / Tataroglou παρουσίασε το έργο Leuchtfeuer. Η κεντρική ιδέα στο πρότζεκτ Leuchtfeuer (=σήμα φάρου) είναι η ιδιαιτερότητα της μαγνητοταινίας, η οποία δημιουργήθηκε με ηχογραφήσεις πεδίου από τη Βόρεια Θάλασσα, καθώς και με σήματα από φάρους της Μεσογείου και της Σκανδιναβίας, τα οποία ανέλυσαν και μετέτρεψαν σε ηχητικά μοτίβα.

 

Η έκθεση φωτογραφίας έχει αποσπάσει θετικές κριτικές από τους περαστικούς και ομάδες ανθρώπων που την επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν. Θα κοσμεί τον διάδρομο του Πολυχώρου Πολιτισμού "Χρήστος Λαναράς" - Vetlans έως την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου.

 

Συμμετέχουν στην έκθεση

Αστέρης Μεγακλής, Γεωργιτζίκη Δέσποινα, Ζαφειρίου Διαμαντής, Ζιάννης Δημήτρης, Μητσιάνης Χρήστος, Μολύβα Σταυρούλα, Μπαχσιάνς Γιώργος, Τασιούκας Δημήτρης

 

Χορεύτριες

Γιτοπούλου Βιργινία, Κούρτα Χρύσα, Νίκου Νατάσα, Νίκου Γεωργία, Κάπα Δέσποινα, Μαλιούφα Στέλλα

 

Συντονισμός - διδασκαλία τμήματος Σύγχρονου Χορού Δημοτικού Ωδείου Νάουσας

Μαλιούφα Στέλλα

 

Επιμέλεια εγκατάστασης

Κυρκοπούλου Δόμνα, Δαλαμάρα Ευδοξία, Δαλαμάρα Λένα, Μητσιάνης Χρήστος, Αστέρης Μεγακλής

 

Επιμέλεια έκθεσης και συντονισμός

Μητσιάνης Χρήστος


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής