breaking news Νέο

Ανοιχτή πρόσκληση της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Βέροιας την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 ώρα 8 μ.μ. στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Ανοιχτή πρόσκληση της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Βέροιας την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 ώρα 8 μ.μ. στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Κατά την ανοικτή συνάντηση συμπολιτών που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 στο φουαγιέ της Αντωνιάδειου Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Δήμου Βέροιας, μετά από ανοικτή πρόσκληση της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της Κίνησης Ενεργών Πολιτών, συζητήθηκαν εκτενώς τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν την πόλη της Βέροιας και διατυπώθηκαν οι ακόλουθες θέσεις οι οποίες έγιναν γενικότερα αποδεκτές:

 

Α. Η κίνηση Ενεργών Πολιτών ενεργοποιείται από πολλών ετών με μόνο γνώμονα  την αγάπη για την πόλη και την ανησυχία για τα χρονίζοντα προβλήματα της, απορρίπτοντας κάθε ενδεχόμενο ιδεολογοπολιτικού προσανατολισμού και κάθε παρέμβαση κομματικής  προέλευσης.

 

Β. Εκφράζεται η γενικότερη ανησυχία για τα χρονίζοντα προβλήματα της πόλης, καθώς και τις ανεπίτρεπτες  παρεμβάσεις στα μνημεία, στον οικιστικό ιστό και στο φυσικό περιβάλλον, με πλέον επίκαιρη περίπτωση  τις εργασίες που εκτελούνται στον χώρο του Μνημείου της Παλιάς Μητρόπολης Βέροιας.

Ειδικότερα επί του επίκαιρου θέματος που αφορά το μνημείο της Παλιάς Μητρόπολης, μετά τις άνευ αποτελέσματος παρεμβάσεις που εγένοντο προς τον Δήμο Βέροιας και την Αρχαιολογική Υπηρεσία,  υπογράφηκε από όλους τους παρευρεθέντες,  επιστημονικά τεκμηριωμένη εισήγηση προς το Υπουργείο Πολιτισμού, με αίτημα την άμεση διακοπή των εργασιών ανακατασκευής των κατεδαφισθέντων προσκτισμάτων, που βρίσκονται σε  εξέλιξη και την απελευθέρωση του χώρου.

 

Γ. Προκειμένου οι θέσεις και οι παρεμβάσεις τις Κίνησης Ενεργών Πολιτών  για τα ζητήματα της πόλης, να αποκτήσουν σταθερότητα, εγκυρότητα, ισχύ  και αποτελεσματικότητα, ενώπιον της πολιτείας, των τοπικών αρχών, των υπηρεσιών, των φορέων της πόλης και των πολιτών, εξετάζεται η επίσημη μετεξέλιξη της Κίνησης, σε φορέα σύμφωνα με τις διατάξεις του νομικού πλαισίου «περί σωματείων».

 

Κατόπιν τούτων απευθύνεται ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε όλους τους παλαιότερους και νεώτερους μετέχοντες στην Κίνηση Ενεργών Πολιτών  καθώς και σε όλους τους συμπολίτες που διέπονται από τις ίδιες αρχές και θέσεις, να προσέλθουν την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου και ώρα 8 μ.μ. στο φουαγιέ της Αντωνιάδειου Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, προκειμένου να συζητηθεί κατ αρχήν η ίδρυση σωματείου με τίτλο «ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ» και ακολούθως το εκπονηθέν σχέδιο καταστατικού.

 

Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή

Αβραμίδης Ιωάννης

Αντωνιάδης Νικόλαος          

Καλλιγάς Γεράσιμος    

Πυρινός Παύλος


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής