breaking news Νέο

Παρουσιάστηκε στη Βέροια με επιτυχία το νέο βιβλίο του Γιώργου Ξ. Τροχόπουλου

Παρουσιάστηκε στη Βέροια με επιτυχία το νέο βιβλίο του Γιώργου Ξ. Τροχόπουλου

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28/2 στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιώργου Ξ. Τροχόπουλου (συλλογή διηγημάτων) με τίτλο: Το νέο του βιβλίο, με τίτλο «Έντεκα συν ένα Διηγήματα σε «κλίμακα μινόρε» - Θύμησες και βιώματα, θαμμένα στη μνήμη, στιγμιαία φωτισμένα».Το βιβλίο είναι αφιερωμένο στο μικρό του αδελφό, το Δημήτρη, που έφυγε από τη ζωή πριν δύο χρόνια από κορονοϊό.

Η ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ (που είχε και την ευθύνη της διοργάνωσης) Τασούλα Χριστοδούλου παρουσίασε τα βιογραφικά των Γιώργου- Ξάνθιππου και Δημήτρη Τροχόπουλου και συντόνισε την εκδήλωση.

Για το νέο του βιβλίο (είναι το 5ο) μίλησε η φιλόλογος  Έλλη Σαρηγιαννίδου, που τόνισε ανάμεσα στ' άλλα: «Στο 5ο του βιβλίο ο συγγραφέας δοκιμάζει την μικρή φόρμα του διηγήματος που προσφέρει τη δυνατότητα για μεγάλη ένταση  σε πολύ μικρή έκταση... Στο μικρό και ευσύνοπτο βιβλίο το μήνυμα περνάει ευθύβολα... Ο δημιουργός αποκαλύπτει τους θεματικούς άξονες του βιβλίου στο οπισθόφυλλο του... Το βιβλίο είναι φέτες ζωής, 11+1 μικροιστορίες - αφηγήσεις πολλές από τις οποίες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν αναμνήσεις οικογενειακών ενσταντανέ...»

Ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός, μελετητής - ερευνητής της τοπικής ιστορίας και συγγραφέας Μάκης Δημητράκης τόνισε: «... Ο πολυτάλαντος συγγραφέας ταράζει το αναγνωστικό μας ενδιαφέρον. Το βιβλίο είναι μία κατάθεση ψυχής. Ο συγγραφέας κατέθεσε προσωπικές μαρτυρίες και καταγραφές της ζωής του, με πρωταγωνιστή τον ίδιο και συμπρωταγωνιστές τα πρόσωπα του οικογενειακού του περιβάλλοντος... «

Η εκδήλωση έκλεισε, παίζοντας ο συγγραφέας –ιδιαίτερα συγκινημένος- στο πιάνο μια μπαλάντα, που έγραψε για τον αδελφό του, αφιέρωσε  κι ένα άλλο κομμάτι στη σύντροφο της ζωής του, την Τάσα Καρακώστα, και στη μία μελωδία που συνέθεσε ένα μήνα μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα, αφιερωμένη με ευλάβεια στα 57 θύματα των Τεμπών και τους συγγενείς τους.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής