breaking news Νέο

Ασημακοπούλου: Έρευνα εισαγγελέα για τα μαζικά mail σε απόδημους- Νέες διαστάσεις στην υπόθεση

Ασημακοπούλου: Έρευνα εισαγγελέα για τα μαζικά mail σε απόδημους- Νέες διαστάσεις στην υπόθεση

Εισαγγελική έρευνα διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών μετά το πλήθος καταγγελιών που είδε το φως της δημοσιότητας για μαζική αποστολή emails σε απόδημους Έλληνες από την ευρωβουλευτή της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Η εισαγγελία διέταξε την προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθεί ένα τελέστηκαν ποινικά αδικήματα όπως αυτό της παραβίασης της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα και της παραβίαση του υπηρεσιακού απορρήτου.

 

Αντιπαράθεση και εσωτερική έρευνα από το ΥΠΕΣ

Σημειώνεται πως για το θέμα ανακοίνωσε πως θα διεξάγει έρευνα και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται σκληρή αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση να εξαπολύει μαζικά πυρά τόσο κατά της ευρωβουλευτού, όσο και κατά της κυβέρνησης και του υπουργείου Εσωτερικών.

Σε αυτό το πλαίσιο, χθες η αρμόδια υπουργός Νίκη Κεραμέως, προανήγγειλε εσωτερικό έλεγχο για το θέμα: «θα γίνει εσωτερικός έλεγχος, δεν θα αφήσουμε καμία σκιά σε αυτή την υπόθεση, αφορά την επάρκεια στην ασφάλεια των δεδομένων, για τους εκλογικούς καταλόγους του 2023 ενώ δεν έχει σχέση με την επιστολική ψήφο», είπε η κ. Κεραμέως.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής