breaking news Νέο

Αντικομουνιστικές γελοιότητες -Του Αλέκου Χατζηκώστα

Αντικομουνιστικές γελοιότητες -Του Αλέκου Χατζηκώστα

Τα όσα είδαν το φως στη δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες με αφορμή τα όσα δήλωσε ο Γ.Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ στη Βουλή, κατά συζήτηση για τα ιδιωτικά ΑΕΙ σίγουρα θα πρέπει να αποτελέσουν βάση για ουσιαστικότερες σκέψεις. Γιατί άραγε αυτή η συντονισμένη επίθεση στο ΚΚΕ από πλευρά Ν.Δ (με τον ίδιο των πρωθυπουργό), καθώς και από μέρους των κατά τ' άλλα «αντιπολιτευόμενων» προς αυτήν κόμματων όπως ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ; Τι προσπαθούν να κρύψουν, τι ακριβώς πραγματικά φοβούνται;

Είναι η κοινή τους κατηγορία, για «σεξισμό», «ντροπή» κ.α στα όσα δήλωσε (είναι από χρόνια άλλωστε γνωστό ως γεγονός) ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ότι η αύξηση του κόστους σπουδών σε άλλες χώρες έχει καθιερώσει τα φοιτητοδάνεια και έχει οδηγήσει ως και στην πλήρη σαπίλα να βγαίνουν επιτήδειοι και να καλούν ανοιχτά νέες φοιτήτριες να αναζητήσουν «sugar daddies» (ηλικιωμένους πλούσιους που πληρώνουν τα έξοδα των σπουδών τους έναντι «υπηρεσιών» που αυτές θα τους προσφέρουν) προκειμένου να βρουν τα χρήματα για να αντεπεξέλθουν στις σπουδές τους.

Αντί ν' απαντήσουν στα όσα είπε στη Βουλή, απομονώνουν και διαστρεβλώνουν ένα κομμάτι της ομιλίας του. Το παραθέτουμε ολόκληρο αφιερωμένο και σ' εκείνα τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους που συμμετέχουν στο άθλιο αυτό προπαγανδιστικό παιχνίδι: «...Κυριολεκτικά, κύριοι του ΠΑΣΟΚ, το κάνετε πιο εύκολο στην κυβέρνηση της ΝΔ. Κι εσείς τα ίδια προτείνετε. Απλά λέτε να αναθεωρηθεί το άρθρο 16 πριν και μετά να γίνει αυτό που φέρνει σήμερα η ΝΔ. Τώρα, για το ανέκδοτο του σκανδιναβικού μοντέλου, ούτε οι Σκανδιναβοί δεν σας πιστεύουν, αφού κι αυτοί έχουν πάρα πολύ πικρή πείρα από την επιβολή διδάκτρων που οδηγούν ακόμα και σε αυτή τη σαπίλα, νέες κοπέλες, φοιτήτριες, να οδηγούνται να αναζητούν "sugar daddies" για να χορηγήσουν τις σπουδές τους, με γνωστά ανταλλάγματα φυσικά. Αλλά μάλλον πρέπει να βρείτε άλλον "καπιταλιστικό παράδεισο" να αντιγράψετε...».

Ας δούμε αν αυτό που κατήγγειλε είναι αληθινό: Για να δούμε όμως τι λέει η διεθνής εμπειρία, ανατρέχοντας σε δημοσιεύματα και έρευνες που έχουν γίνει κατά καιρούς σε χώρες όπου το σύστημα του «sugar daddy» λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια, όπως η Βρετανία, η Ολλανδία και ορισμένες σκανδιναβικές. Σε άρθρο του ο «Independent», το 2018, κάνει εκτενή αναφορά στο ζήτημα που τείνει να γίνει «μάστιγα», ειδικά σε ό,τι αφορά τις φοιτήτριες (κάποιοι χτες διέκριναν «σεξισμό» στο ΚΚΕ, επειδή δεν συμπεριέλαβε στα θύματα του «sugar daddy» και τους άνδρες! Δεν τους πείραξε δηλαδή αυτό που αποκάλυψε το ΚΚΕ, αλλά ότι το περιόρισε μόνο στις γυναίκες. Για τέτοια κατάντια μιλάμε...). Αντίστοιχα, σφυγμομέτρηση της οικονομικής ιστοσελίδας «Save the Student», το 2021, δείχνει ότι στη Βρετανία «το 3% των φοιτητών χρηματοδοτεί τις σπουδές του εργαζόμενο στην ερωτική βιομηχανία και ότι επιπλέον 9% των ερωτηθέντων σκέπτονται να το πράξουν. Οι εκπρόσωποι των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Κίνγκστον υπολογίζουν ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο περίπου 70.000 φοιτητές, οι περισσότεροι γυναίκες, αντλούν εισοδήματα από το εμπόριο του έρωτα». Η «Deutsche Welle», από την πλευρά της, σημείωνε το 2021 ότι στη Γερμανία τέτοιες πλατφόρμες αποτελούν για πολλούς φοιτητές «επιλογή» για να καλύψουν τα έξοδά τους. (Η ΦΩΤΟ που παραθέτουμε είναι από παλιότερο ρεπορτάζ σε ΜΜΕ της χώρας μας).

Αντί λοιπόν οι διάφοροι «ευαισθητούληδες» να αναγνωρίσουν αυτήν την πραγματικότητα και να την καταδικάσουν, βγήκαν να καταγγείλουν το ΚΚΕ που την αποκαλύπτει και αναδεικνύει τη σαπίλα που το ίδιο το σύστημα καλλιεργεί!  Ζυγισμένοι - στοιχισμένοι δηλαδή στον στρατηγικό στόχο του κεφαλαίου που είναι η παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Εκπαίδευσης. Γι' αυτό σε κάτι τόσο αυτονόητο, όσο είναι η καταγγελία της σαπίλας που κρύβεται πίσω από το «sugar daddy», προσπάθησαν να στήσουν «κατάσταση», με επιθέσεις στο ΚΚΕ. ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έκαναν ξανά πλάτες στην κυβέρνηση, επιβεβαιώνοντας ότι οι ...«φίλοι» στα δύσκολα φαίνονται.

Αν ένα πράγμα επιβεβαιώνεται πάντως, είναι ότι η κυβέρνηση είναι πολύ στριμωγμένη από τους αγώνες των φοιτητών ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ενώ και στο ΠΑΣΟΚ γίνεται «χάβρα», με τις αστείες δικαιολογίες της ηγεσίας του και τα «ναι στο νομοσχέδιο» από βουλευτές του. Οπότε, αναμενόμενες η προσπάθεια αντιπερισπασμού και η επίθεση στο ΚΚΕ, για κάτι τόσο αυταπόδεικτο και πραγματικό, που η αντίδρασή τους τούς εκθέτει.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής