breaking news Νέο

Παρουσιάστηκε με επιτυχία το βιβλίο της Βάσως Ελευθεριάδου Γαλάνη «Έρωτας ναυαγός»

  • Παρουσιάστηκε με επιτυχία το βιβλίο της Βάσως Ελευθεριάδου Γαλάνη «Έρωτας ναυαγός»
  • Παρουσιάστηκε με επιτυχία το βιβλίο της Βάσως Ελευθεριάδου Γαλάνη «Έρωτας ναυαγός»

Στην κατάμεστη αίθουσα της «Ελιάς» στη Βέροια πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου (δεύτερου) βιβλίου της Βάσως Ελευθεριάδου - Γαλάνη «Έρωτας ναυαγός» από τις εκδόσεις «ατεχνως», το απόγευμα της Τετάρτης 13/3.

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Αλέκος Χατζηκώστας που τόνισε ότι πρόκειται «για ένα βήμα μπροστά στο συγγραφικό της έργο, στο οποίο εκτός από τον έρωτα υπάρχουν μια σειρά κοινωνικές αναφορές όπως για τον σχολικό εκφοβισμό, τον ρατσισμό, το προσφυγικό κ.α ενώ όχι τυχαία κλείνει με ένα ποίημα παλαιστίνιου συγγραφέα».

Το μυθιστόρημα παρουσίασε ο εκπαιδευτικός (λυκειάρχης 4ου ΓΕΛ)  Δημήτρης Ταχματζίδης, που τόνισε ότι τόνισε ότι το βιβλίο έχει κινηματογραφική γλώσσα και ότι οι δευτερεύοντες χαρακτήρες θίγουν κοινωνικά ζητήματα ενώ η ιστορία είναι πλούσια σε συναισθηματικές εντάσεις. "Το βιβλίο έχει πολλούς χαρακτήρες, είναι σίγουρο ότι θα ταυτισθείτε με κάποιον από αυτούς"

Η μαθήτρια του 4ου ΓΕΛ Ευφροσύνη Διδοπούλου χαρακτήρισε το νέο βιβλίο εξαιρετικό και πρόσθεσε ότι μπορεί να διαβαστεί από μικρούς και από μεγάλους. "Όσες φορές και να το διαβάσει κάποιος θα συγκινηθεί" , ενώ στάθηκε στις δικές της απόψεις και εμπειρίες, σχετικά με το σχολικό εκφοβισμό

Για τους πόντιους και τη προσφυγιά με αφορμή την αναφορά στο βιβλίο, μίλησε ο Χαράλαμπος Καπουρτίδης.

Η συγγραφέας από την πλευρά της υπογράμμισε ότι ένιωσε την ανάγκη να αποτυπώσει ζητήματα που συμβαίνουν γύρω της γι αυτό έγραψε το βιβλίο (σχολικός εκφοβισμός, δικαίωμα στην διαφορετικότητα, ρατσισμός). Επίσης σημείωσε ότι στο βιβλίο έχουν χρησιμοποιηθεί αληθινές αφηγήσεις της γιαγιάς της.

Την εκδήλωση συνόδεψε μουσικά με την κιθάρα του και την φωνή του ο εκπαιδευτικός Γιάννης Γεωργουδάκης.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής