breaking news Νέο

Λ.Τσαβδαρίδης στο 15ο συνέδριο της ΝΔ: «Είμαστε η παράταξη της εξέλιξης που μας κάνει κοινωνικά αναγκαίους»

Λ.Τσαβδαρίδης στο 15ο συνέδριο της ΝΔ: «Είμαστε η παράταξη της εξέλιξης που μας κάνει κοινωνικά αναγκαίους»

Κύριε Πρόεδρε,

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι

 

Θα μου επιτρέψετε να ξεκινήσω τη σύντομη τοποθέτησή μου με μία ευχή και με μία διαπίστωση.

 

Η ευχή μου, με αφορμή τη συμπλήρωση των 50 χρόνων από την ίδρυση της μεγάλης λαϊκής, πατριωτικής και φιλελεύθερης παράταξής μας από τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή, είναι να έχουμε πάντα ως πυξίδα της πολιτικής μας τις αρχές και τις αξίες της, που αντιπροσωπεύουν την Ελλάδα του ορθού λόγου και της προκοπής.

 

Αρχές και αξίες που στο διάβα των δεκαετιών και σε καιρούς δύσκολους, όρθωσαν ανάστημα στον λαϊκισμό και στη δημαγωγία, έβαλαν αλλά και κράτησαν τη χώρα στην ευρωπαϊκή οικογένεια και διασφάλισαν την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία του λαού μας.

 

Η διαπίστωση, είναι ότι, διανύοντας τον πέμπτο χρόνο της διακυβέρνησης της χώρας υπό την ηγεσία του Πρωθυπουργού μας, του Κυριάκου Μητσοτάκη, η ΝΔ καλείται να συνεχίσει το μεταρρυθμιστικό έργο της για την πατρίδα μας.

Όχι μόνο μέσα σε ένα ασταθές διεθνές περιβάλλον με δύο πολέμους στην ευρύτερη γεωγραφική γειτονιά μας αλλά και μέσα σε ένα περιβάλλον βαθιάς τοξικότητας στο εσωτερικό της χώρας από την αντιπολίτευση.

 

Τοξικότητα, που στόχο έχει να δηλητηριάσει το δάσος των συνεχών πολιτικών πρωτοβουλιών της Κυβέρνησης για μία Ελλάδα πρωταγωνίστρια στη νέα εποχή, εστιάζοντας στο δέντρο της μικρόψυχης και ξεδιάντροπης εργαλειοποίησης χρόνιων παθογενειών της κοινωνίας μας, προκειμένου να σκεπάσει την ένδειά της να προτείνει λύσεις για την αντιμετώπισή τους.

Η ΝΔ όμως είναι και θα είναι πάντα εδώ, ανάχωμα στο παράλογο.

 

Και μπορούμε και μεγαλώνουμε, πλαταίνουμε και δυναμώνουμε ως πολιτική παράταξη ακριβώς γιατί έχουμε την ικανότητα να εξελισσόμαστε, να διορθωνόμαστε και να βελτιωνόμαστε.

Γιατί έχουμε βάση ανθρώπους του μόχθου και της οικογένειας, που γνωρίζουν καλά ότι η υπερηφάνεια για τη χώρα μας δεν εξαντλείται μόνο στο ένδοξο παρελθόν μας αλλά στο μέλλον που με υπομονή, όραμα και αποφασιστικότητα θα χτίσουμε με γενναίες τομές.

 

Που γνωρίζουν καλά πως εξέλιξη σε μία κοινωνία δεν είναι μόνο η προσθήκη ή η βελτίωση κανόνων και νόμων για να ανταποκρίνονται στα νέα κάθε φορά δεδομένα αλλά η προσαρμογή των ανθρώπων και των νοοτροπιών στις απαιτήσεις των καιρών, που θα δημιουργούν προστιθέμενη αξία στην κοινωνία.

Που γνωρίζουν καλά πως η αφοσίωση στην παράταξή μας δεν μεταφράζεται σε τυφλό φανατισμό και σε πατριδοκαπηλία για το θεαθήναι αλλά σε γόνιμη κριτική και σε φιλοπατρία στην καθημερινή ζωή.

 

Αυτοί οι άνθρωποι, η πολύτιμη βάση μας, μας δίνουν καθημερινά εντολή να εξελισσόμαστε χωρίς να έχουμε παρωπίδες και χωρίς να εφησυχάζουμε από την απουσία σοβαρής αντιπολίτευσης.

 

Αντιθέτως, μας κρούουν καλοπροαίρετα τον κώδωνα του κινδύνου, να επιταχύνουμε τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα μας, κόντρα στις δυνάμεις που θέλουν την στασιμότητα, πολλές φορές και κόντρα στον δικό μας κακό εαυτό.

 

Μας ζητούν να δουλέψουμε περισσότερο στα ζητήματα τάξης και ασφάλειας.

Μας ζητούν να πατάξουμε αμείλικτα την ακρίβεια.

Μας ζητούν να συγκρουστούμε ανηλεώς με παρωχημένες και αρτηριοσκληρωτικές νοοτροπίες στην κοινωνία μας.

Μας ζητούν να μην δείξουμε ποτέ φοβικότητα απέναντι σε συνδικαλιστικές μειοψηφίες ή σε φανατικά γκρουπούσκουλα, που τορπιλίζουν τις αλλαγές στη δημόσια διοίκηση και στο κράτος.

 

Και αυτά που μας ζητούν, οφείλουμε να τα πράξουμε.

Γιατί είμαστε η παράταξη της εξέλιξης, που διαχρονικά μας κάνει κοινωνικά αναγκαίους και πολιτικά επίκαιρους.

Γιατί είμαστε η ΝΔ, η μοναδική εγγυήτρια του ρεαλισμού και της σύνθεσης, που εκφράζει τον πλατύ χώρο της Κεντροδεξιάς και απευθύνεται με μετριοπάθεια και σοβαρότητα στο σύνολο του λαού μας.

 

Σας ευχαριστώ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής