breaking news Νέο

Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω!

Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω!

Υπήρξε από τους αγαπημένους  ηθοποιούς, με μια μεστή, ιδιαίτερη φωνή. Ο Χρήστος Σιμαρδάνης έφυγε πριν από λίγες μέρες. Αξιοπρεπής μέχρι την τελευταία του μέρα. Ο Χρήστος υπήρξε ομοφυλόφιλος. Ποιος όμως μπορεί να κρίνει τις επιλογές ενός ανθρώπου; Ο καθένας μας βρίσκεται στο έλεος του Θεού, την ημέρα της Κρίσεως. Σημειώνω απλά τα όσα είπε ο ίδιος για τα gay pride και την....«περηφάνια» να είναι κανείς ομοφυλόφιλος!

Προφανώς και η ομοφυλοφιλία  είναι, κατά την ορθόδοξη παράδοση, βδέλυγμα για το Θεό. Όπως είναι η μοιχεία, η πορνεία, αλλά κυρίως οι πνευματικές πτώσεις μας. Η κατάκριση, η περηφάνια, ο φαρισαϊσμός. Αλλά είναι δυνατόν οι άνθρωποι να κρίνουν τους συνανθρώπους τους; Και τούτες τις μέρες να κάνουν μετάνοιες στις εκκλησίες στον υπέροχο ύμνο του Αγίου Εφραίμ του Σύρου; «Κύριε και Δέσποτα της ζωής μου, πνεύμα αργίας, περιεργίας, φιλαρχίας και αργολογίας μη μοι δώς. Πνεύμα δε σωφροσύνης, ταπεινοφροσύνης, υπομονής και αγάπης χάρισέ μοι τω σω δούλω. Ναι Κύριε Βασιλεύ, δώρησαί μοι του οράν τα εμά πταίσματα, και μη κατακρίνειν τον αδελφόν μου· ότι ευλογητός ει εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν. Από την άλλη. Έλεγε ο Άγιος Ισαπόστολος Κοσμάς ο Αιτωλός : «Να προσέχετε. Αδελφοί μου, οι κοσμικοί να μη κατηγορήτε τους παπάδες σας, να μη τους υβρίζετε και να μη τους παραμελήτε, διότι βάνετε φωτιά και καίεσθε. Διότι οι παπάδες είναι ανώτεροι από τους Αγγέλους και από τους Βασιλείς. Εγώ, αδελφοί μου, η γνώμη μου έτσι με λέγει να κάμω. Εάν απαντώ ένα παπά και ένα βασιλέα, με φαίνεται εύλογον τον παπά να βάλω να καθήσει υψηλότερα από τον βασιλέα. Και εάν απαντήσω έναν παπά και έναν άγγελον, πρώτα θα χαιρετήσω τον παπά και έπειτα τον άγγελον. Διότι, αδελφοί μου, είναι ανώτερος και από την αγίαν Τράπεζαν, ανώτερος και από το άγιον Ποτήριον, διότι το άγιον Ποτήριον είναι άψυχον, μα ο ιερεύς μεταλαμβάνει τα Άχραντα Μυστήρια καθ΄ εκάστην ημέραν, το τίμιον σώμα και αίμα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και Θεού. Εγώ, αδελφοί μου, δεν έχω καμίαν κατηγορίαν να κάμω των παπάδων, διότι είναι παπάδες και έχουν τον Χριστόν όπου τους παιδεύει και ό,τι σφάλμα κάμουν οι παπάδες, έχει ο Χριστός μας ράβδον σιδηράν δι΄ αυτούς.

«Την ημέρα του Gay Pride, μου ζήτησαν από ραδιοφωνικό σταθμό να μιλήσω, αλλά τους είπα ότι δεν συμφωνώ. Δεν είμαι περήφανος που είμαι ομοφυλόφιλος. Κανείς δεν μπορεί να είναι περήφανος για το τι κάνει στο κρεβάτι του. Είναι σαν να λες «Είμαι περήφανος που έχω αυτιά». Δεν μπορείς να είσαι περήφανος επειδή είσαι θηλαστικό ή επειδή έχεις δύο αυτιά. Περήφανος μπορείς να είσαι για χίλια δύο άλλα πράγματα. Θα μου άρεσε να νιώθω περήφανος για τον εαυτό μου για κάποια ανθρώπινα χαρακτηριστικά μου. Δε νιώθω περήφανος που είμαι gay, ούτε εσύ πρέπει να νιώθεις περήφανος που είσαι straight. Να είσαι περήφανος επειδή είσαι τίμιος, καλός άνθρωπος, ή καλός πατέρας». Αυτά δήλωσε ο μεταστάς πλέον προς την αιώνια ζωή Χρήστος. Δεήσεις προς τον Άγιο Τριαδικό να τον αναπαύσει στα Δεξιά Του.

Θ.Ε.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής