breaking news Νέο

Ποια μέλη της Κοινότητας Βέροιας ορίστηκαν στα διοικητικά συμβούλια των Νομικών προσώπων και επιχειρήσεων του Δήμου

  • Ποια μέλη της Κοινότητας Βέροιας ορίστηκαν στα διοικητικά συμβούλια των Νομικών προσώπων και επιχειρήσεων του Δήμου
  • Ποια μέλη της Κοινότητας Βέροιας ορίστηκαν στα διοικητικά συμβούλια των Νομικών προσώπων και επιχειρήσεων του Δήμου
  • Ποια μέλη της Κοινότητας Βέροιας ορίστηκαν στα διοικητικά συμβούλια των Νομικών προσώπων και επιχειρήσεων του Δήμου
  • Ποια μέλη της Κοινότητας Βέροιας ορίστηκαν στα διοικητικά συμβούλια των Νομικών προσώπων και επιχειρήσεων του Δήμου

Τρία ήταν τα θέματα, τα οποία υπήρχαν στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης της Κοινότητας Βέροιας, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το απόγευμα (στις 6) και αποτέλεσε τη δεύτερη τακτική του οργάνου στην τρέχουσα θητεία του, το οποίο και προέκυψε - ως γνωστόν - από την εκλογική διαδικασία των δημοτικών εκλογών της 26ης Μαΐου.

Το πρώτο θέμα αφορούσε στη γνωμοδότηση για το αν θα πρέπει να συνταχθεί ή όχι πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής κατά των κ. Τριανταφυλλιάς Τσορακλίδου και κ. Ναυσικάς Ζάννου από τμήμα της δημοτικής έκτασης (επί της οδού Πλήθωνος Γεμιστού) και στο οποίο έχουν πραγματοποιήσει παράνομη κατάληψη και αυθαίρετη εγκατάσταση.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης του εν λόγω θέματος, ο κ. Βαγγέλης Τσιμούρας αναρωτήθηκε για το αν κλήθηκε κάποιος άνθρωπος από αυτούς, επισημαίνοντας συνάμα σε σχέση με το ποιές θα είναι οι συνέπειες με τη σύνταξη πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής, οπότε - όπως είπε - «δεν ξέρω, δεν μπορώ να συμφωνήσω με την εισήγηση του θέματος. Γι' αυτό θέλω να ακούσω, αλλιώς θα ψηφίσω «λευκό».

Στο ίδιο μήκος κύματος και τα λεγόμενα της Μιρέλας Ορταντζόγλου, η οποία έκρινε απαραίτητο «οι άνθρωποι αυτοί να έρθουν εδώ και να ακουσθούν», ενώ ο Νίκος Πατσιαβούρας από τη μεριά του, ενημέρωσε πως ο ίδιος έκανε αυτοψία στο συγκεκριμένο μέρος, λέγοντας πως όντως υπάρχει πρόβλημα, αλλά δεν είναι μόνο η οδός, μιας και - όπως επεσήμανε - δίπλα υπάρχει οικοδομή, που και με αυτήν δημιουργείται πρόβλημα.

Επί όλων αυτών, ο πρόεδρος της Κοινότητας Βέροιας, κ. Γιώργος Τσιλογιάννης, κατέστησε σαφές πως «τα ρυμοτομούμενα τμήματα της τότε φερόμενης ιδιοκτησίας Ιωάννη Ντέμου (μετέπειτα Τριανταφυλλιάς Τσορακλίδου) έχουν αποζημιωθεί και συνεπώς έχει συντελεσθεί η απαλλοτρίωση. Ως εκ τούτου, τα καταληφθέντα τμήματα αποτελούν δημοτική έκταση».

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε, δόθηκαν 5 ψήφοι υπέρ και 5 «λευκά» (που, σημειωτέον, δεν προσμετρούνται), με αποτέλεσμα να υπάρξει θετική γνωμοδότηση επί του θέματος.

• Ομοφωνία των μελών της Κοινότητας Βέροιας, ωστόσο υπήρξε στο δεύτερο θέμα, στο οποίο και αποφασίσθηκε η έγκριση χορήγησης αδείας στον κ. Εμμανουηλίδη Απόστολο του Παντελή, για παράταση του ωραρίου λειτουργίας μουσικής α) μέχρι ώρα 3.00 εντός του καταστήματος και μέχρι ώρα 02.00 στον ιδιωτικό υπαίθριο χώρο του εν λόγω καταστήματός του.

 

Τα ορισθέντα μέλη στα διοικητικά συμβούλια των Νομικών προσώπων και επιχειρήσεων του Δήμου

• Όσον αφορά στο τρίτο θέμα, αυτό είχε να κάνει με τον ορισμό μελών στα διοικητικά συμβούλια των Νομικών Προσώπων και επιχειρήσεων του Δήμου, κατόπιν ψηφοφορίας.

• Για το κέντρο Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Αθλητισμού Παιδείας και Προσχολικής Αγωγής Δήμου Βέροιας» (ΚΑΠΑ), ο πρόεδρος του οργάνου, κ. Γιώργος Τσιλογιάννης, είχε να προτείνει εκπρόσωπο το άτομό του και με αναπληρωτή τον κ. Πετρομελίδη (αμφότεροι προερχόμενοι από τη δημοτική παράταξη «Δράση με Γνώση»). Όμως μετά από κίνηση αβρότητας του κ. Πετρομελίδη, παραχώρησε ευγενικά τη θέση του στην κ. Αθηνά Τζιούρτζια, η οποία και εξέφρασε από την πλευρά της τη μεγάλη επιθυμία της να συμμετάσχει στο ΝΠ ΚΑΠΑ. Μάλιστα, η ίδια αιτιολόγησε την επιθυμία της αυτή, από το γεγονός - όπως είπε - έχει αποκτήσει μια μεγάλη και χρήσιμη εμπειρία, αλλά συνάμα εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή της για στήριξη ατόμων που είναι εθισμένα σε εξαρτησιογόνες ουσίες, φέρνοντας ως παράδειγμα οικογενειακό της ζήτημα!

Στην ψηφοφορία που υπήρξε λίγο μετά, τα παρόντα (10) μέλη στάθηκαν σύμφωνα, πλην του κ. Βαγγέλη Τσιμούρα, που έδωσε «λευκή» ψήφο, την οποία και αιτιολόγησε λέγοντας ότι δεν έχει να κάνει με τα πρόσωπα αλλά με τη λειτουργία του οργάνου.

• Για την ΚΕΠΑ εκπρόσωπος ορίστηκε η κ. Μιρέλα Ορταντζόγλου με αναπληρωτή τον κ. Νίκο Πατσιαβούρα, σύμφωνα με την ψηφοφορία που υπήρξε, στην οποία, πλην του κ. Βαγγέλη Τσιμούρα που ψήφισε «λευκό», όλοι οι υπόλοιποι συμφώνησαν με τα προαναφερόμενα προτεινόμενα πρόσωπα.

• Για τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βέροιας, εκπρόσωπος ορίστηκε ο κ. Παναγιώτης (Πανούλης) Μαρκούλης, με αναπληρωτή τον κ. Γιώργο Τσιλογιάννη, ύστερα από ψηφοφορία, στην οποία η μοναδική διαφοροποίηση υπήρξε και πάλι του κ. Τσιμούρα.

• Για δε τέλος τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βέροιας και κατόπιν ψηφοφορίας, εκπρόσωπος ορίστηκε η κ. Αντωνία Παπανδρώνη και αναπληρωτής ο κ. Γραμματικός.

 

Προτάσεις

Ακόμα, προημερησίας διάταξης από τα παρόντα μέλη τέθηκαν προτάσεις, όπως φροντίδα για το πράσινο σε συγκεκριμένα σημεία στον κεντρικό ιστό της πόλης (από το Νίκο Πατσιαβούρα, εκλεγμένο με την παράταξη «ΒΕΡΟΙΑ ΠΡΩΤεύσουσα πόλη»), τοποθέτηση καλαθιών καθαριότητας στην αγορά της Βέροιας (από τον Παναγιώτη Μαρκούλη, προερχόμενο από την Παράταξη «Προτεραιότητα ο Δημότης»), αλλά και το θέμα (που συνεχίζει να υφίσταται) της στέγασης της δωρεάς του αείμνηστου καθηγητή Χρήστου Τσολάκη, σε μια προσπάθεια να αναδειχθεί αυτή η δωρεά (από το Βαγγέλη Τσιμούρα και την παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση»).

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΑΥΛΟΣ ΧΡ. ΤΟΥΤΟΥΝΤΖΙΔΗΣ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής