breaking news Νέο

«1822-2022: Δοβρά-Νάουσα». Ξεκίνησαν οι εορτασμοί για την επέτειο των 200 χρόνων. Υποδοχή του ιερού λειψάνου της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας στη Νάουσα

«1822-2022: Δοβρά-Νάουσα». Ξεκίνησαν οι εορτασμοί για την επέτειο των 200 χρόνων. Υποδοχή του ιερού λειψάνου της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας στη Νάουσα

Το απόγευμα της Τετάρτης της Διακαινησίμου, 27 Απριλίου, άρχισαν στην ηρωική και αγιοτόκο πόλη της Ναούσης οι εορτασμοί για τη συμπλήρωση 200 ετών από το ολοκαύτωμα της πόλεως και τη θυσία των 1241 Ναουσαίων Νεομαρτύρων.

 

Την Πέμπτη της Διακαινησίμου εορτάζεται και τιμάται η μνήμη των Αγίων Πέντε Ιερομαρτύρων της Ναούσης, οι οποίοι μαρτύρησαν κατά την ώρα της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου. 

 

Πριν από την έναρξη του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ναούσης, η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας από τον Ιερό Ναό της Αγίας Φιλοθέης του Δήμου Αγίας Φιλοθέης - Ψυχικού Αθηνών, το οποίο κόμισε ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού και Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Τύπου, Δημοσίων Σχέσεων και Διαφωτίσεως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Αρχιμ. Διονύσιος Χατζηαντωνίου.

 

Το Ιερό Λείψανο υποδέχθηκε στον αύλειο χώρο ο Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ενώ στα προπύλαια του Ιερού Ναού, το Ιερό Λείψανο της Αγίας Φιλοθέης υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, Διευθυντής του Γραφείου εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, ο οποίος τιμά και λαμπρύνει με την παρουσία του τις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο των 200 ετών. 

 

Στη συνέχεια τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαοδικείας κ. Θεοδωρήτου, ενώ έλαβε μέρος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής