breaking news Νέο

Συνάντηση του βουλευτή Α. Μπαρτζώκα με την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Βέροιας

Συνάντηση του βουλευτή Α. Μπαρτζώκα με την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Βέροιας

Με αντικείμενο το επίκαιρο ζήτημα των συνεχιζόμενων κατασκευών στον χώρο της Παλιάς Μητρόπολης Βέροιας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Βουλευτή Ημαθίας κ. Αναστάσιου Μπαρτζώκα με αντιπροσωπεία της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Βέροιας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του κ. Α. Μπαρτζώκα εις ανταπόκριση του αιτήματος, που η Κίνηση Ενεργών Πολιτών υπέβαλε προς όλους τους τοπικούς βουλευτές.

Οι αντιπρόσωποι της Κίνησης προχώρησαν σε ενδελεχή ενημέρωση του Βουλευτή για το επίμαχο ζήτημα και το σύνολο των δράσεων που έχουν προγραμματισθεί και πραγματοποιούνται για την υποστήριξη του πάνδημου αιτήματος της τοπικής κοινωνίας, που είναι η άμεση διακοπή των εργασιών στις εξ αρχής νέες κατασκευές που υποβαθμίζουν το Βυζαντινό Μνημείο και προσβάλλουν βάναυσα την ίδια την πόλη, τους κατοίκους και τους επισκέπτες της.

 

Στα πλαίσια της ενημέρωσης παρουσιάστηκαν όλες οι επιστημονικές εισηγήσεις που τεκμηριώνουν το αίτημα των πολιτών της Βέροιας για την πλήρη απελευθέρωση του Μνημείου της Παλιάς Μητρόπολης από τις επίμαχες νέες κατασκευές και ζητήθηκε η στήριξη του Βουλευτή και η παρέμβαση του προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ο Βουλευτής κ. Αναστάσιος Μπαρτζώκας παρακολούθησε με ενδιαφέρον την ανάπτυξη του θέματος και ζήτησε λεπτομερέστερα στοιχεία τα οποία έθεσαν υπόψη του οι αντιπρόσωποι της Κίνησης Ενεργών Πολιτών.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την διαβεβαίωση στήριξης από τον Βουλευτή του αιτήματος της τοπικής κοινωνίας για άμεση διακοπή των εργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη στις νέες κατασκευές στο χώρο της Παλιάς Μητρόπολης και την δέσμευση του για άμεση προσωπική παρέμβαση στην Υπουργό Πολιτισμού κ.Λίνα Μενδώνη από την οποία θα ζητηθεί η ανταπόκρισή της στο αίτημα, η άμεση συνάντηση της με την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Βέροιας και η επιτόπια προσέλευση της για διαμόρφωση προσωπική άποψης επί του ζητήματος.

 

Η συνάντηση του Βουλευτή Α. Μπαρτζώκα με τους αντιπροσώπους της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Βέροιας, Γ. Καλλιγά και Α. Βασιάδη

 

Ενώ οι κατασκευές που υποβαθμίζουν το Βυζαντινό Μνημείο της Παλαιάς Μητρόπολης, συνεχίζονται ανεξέλεγκτα και εν κρυπτώ…


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής